förbättra

Synonymer till förbättra

beväpna, boosta, bättra, bättra på, evolvera, fila, finslipa, förbereda, förfina, förhöja, förnya, förstärka, förädla, höja, laga, lyfta, putsa, reformera, renovera, rusta, stiga, stärka, upprusta, utveckla, väpna, ökning

Motsatsord till förbättra

försämra

Vad betyder förbättra?

 1. gör bättre, hjälper upp
 2. bli eller göra något bättre

Exempel på hur förbättra kan användas

 1. kommunikationerna i Norrland måste förbättras

Exempel på hur förbättra används i svenska tidningar

 1. I seriens sista avsnitt nämns tekniken med kryofrysning, som beskrivs som en science fiction–lik metod som i framtiden kan förbättra förvaringen av mat.
 2. Samtidigt som levnadsstandarden förbättrats och massfattigdomen försvunnit har den tekniska utvecklingen fört med sig nya problem och en kritik riktas mot den makt som olika experter tillskansat sig.
 3. Resultaten från projektet visar att precisionen i att bestämma egenskaper i asfalt förbättras avsevärt med den här metodiken.
 4. Det var japanen Shigetaka Kurita, då anställd på ett mobilföretag och med uppdrag att förbättra deras meddelandefunktion, som i början av 1990–talet utvecklade de första emojierna.
 5. "Över tid måste vi precis som alla andra se över vårt butiksbestånd och förbättra vår närvaro på nätet", säger Anders Bülow.
 6. Och god reformism innebär att system successivt förbättras.
 7. För att se en stor uppsida i Tieto–aktien i dag behöver man tro på att lönsamheten förbättras till över 12 procent år 2020 alternativt att ledningen under perioden gör attraktiva förvärv med en hög avkastning.
 8. Avregleringar som ökade mångfalden och förbättrade konkurrenskraften genomfördes av olika regeringar.
 9. Konståkaren förbättrade sitt eget svenska rekord och fick 84,64 poäng i det korta programmet, rapporterar Radiosporten.
 10. Övningen syftar till att förbättra samordningen mellan de två ländernas militärer och brukar hållas i Sydkorea i december varje år.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av förbättra

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förfina en synonym till förbättra. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är försämra motsatsen till förbättra.