förbättring

Synonymer till förbättring

avancemang, bättre, framgång, framsteg, landvinning, ljusning, restaurering, tillfrisknande, tillstånd, återhämtning

Motsatsord till förbättring

försämring

Vad betyder förbättring?

 1. det att något blir bättre
 2. förändring mot det bättre

Exempel på hur förbättring kan användas

 1. förbättringar av arbetsmiljön

Exempel på hur förbättring används i svenska tidningar

 1. Det som är glädjande i sammanhanget är att stora förbättringar har skett det senaste året, detta genom att regionen har inrättat en egen larmcentral som sköter prioriteringen av larmen medan SOS sköter dirigeringen av de brådskande ambulanserna.
 2. Om Svensk Fågel vill vara ett internationellt föredöme så är det dags att de genomför en rad förbättringar för kycklingarna och vi hjälper gärna till i den processen.
 3. Nationalekonomerna Mikael Elinder och Johannes Hagen skriver att tjänstepensionen är krånglig och har sju förslag till förbättringar.
 4. Men jag ser en liten förbättring under alla dessa år, så på sikt kan man hoppas att vi blir en bättre sorts människa.
 5. Bland förbättringarna hos det nya gränssnittet märks dessutom att den karakteristiska låshaken av plast hos RJ45 ersatts med metallhakar som låser säkert i jacket och som därmed ger gränssnittet längre livslängd.
 6. Det här är den största förändringen som gjorts i vården sedan regionbildningen och en chans till stora förbättringar, säger Ann–Sofi Lodin.
 7. Förmågan att ingripa mot brott är oförändrad, utredningarna går fortsatt sämre och kontakten med medborgarna visar heller ingen synlig förbättring.
 8. ”Detaljhandlarna signalerar en viss förbättring enligt KI–barometern och konsumentförtroendet har förbättrats.
 9. SD lyfter att vill göra förbättringar för att minska den psykiska ohälsan bland unga.
 10. En rad inbrott och inbrottsförsök tvingar fram förbättringar, men många kommuner saknar planer för hur de ska agera när de drabbas.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av förbättring

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ljusning en synonym till förbättring. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är försämring motsatsen till förbättring.