förbättring

Synonymer till förbättring

avancemang, bättre, framgång, framsteg, landvinning, ljusning, restaurering, tillfrisknande, tillstånd, återhämtning

Motsatsord till förbättring

försämring

Vad betyder förbättring?

 1. det att något blir bättre
 2. förändring mot det bättre

Exempel på hur förbättring kan användas

 1. förbättringar av arbetsmiljön

Exempel på hur förbättring används i svenska tidningar

 1. Hela sektorn har rapporterat i veckan och någon omedelbar förbättring står inte för dörren enligt Johan Wendel, som noterar att det inte bara är den svenska marknaden som går tungt.
 2. Det viktigaste för familjen är att Marie i första hand kan visa förbättring från sin sjukdom och kämpar för att få ihop pengar till att kunna få hem henne till Sverige så snart som det går.
 3. Den senaste tidens brist i överföringskapacitet vid några av landets större städer visar att det finns utrymme för förbättring.
 4. Den kinesiska politbyrån har uppmanat till förbättringar i den nationella beredskapsplanen, och vill att övervakningen av marknader stärks och att illegal handel och marknader för vilda djur förbjuds och stängs.
 5. Kunderna är helt i händerna på vad ägarna gör vad gällande pris, investeringar och förbättringar.
 6. Debatten speglar att regionerna för närvarande investerar stort i nya vårdinformationssystem som ska bidra till förbättringar inom dessa områden.
 7. Men när det gäller likvärdigheten inom den svenska skolan syns ingen förbättring.
 8. Big Boy–loken med serienummer 4000–4024 betraktades som mycket pålitliga, och Union Pacific tog de förbättringar som gjorts för Big Boy och använde dessa i en fortsättningsserie av Challengerloken, som man beställde ytterligare 65 exemplar av.
 9. Att göra den rödare ser jag inte som någon förbättring.
 10. Men vi ser trots allt en förbättring inte bara under högtider utan generellt, även om det finns toppar också under vanlig terminstid, säger Mikael Runsiö, vd på Södersjukhuset.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av förbättring

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ljusning en synonym till förbättring. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är försämring motsatsen till förbättring.