förbindelse

Förbindelse är synonymt med kontakt och kontrakt och kan bland annat beskrivas som ”samband, kontakt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förbindelse och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till förbindelse

anknytning, anslutning, avtal, band, beröring, förpliktelse, gemenskap, kontakt, kontrakt, koppling, kärleksaffär, länk, obligation, relation, samband, sammankoppling, tillslutning, transfer

Motsatsord till förbindelse

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förbindelse.

Vad betyder förbindelse?

 1. samband, kontakt
 2. länken mellan två eller flera punkter, personer eller abstrakta begrepp

Böjningar av förbindelse

 1. förbindelse
 2. förbindelsen
 3. förbindelsens
 4. förbindelser
 5. förbindelserna
 6. förbindelsernas
 7. förbindelsers
 8. förbindelses

Exempel på hur ordet förbindelse kan användas

 1. Sverige har diplomatiska förbindelser med de flesta länder

Exempel på hur ordet förbindelse används i svenska tidningar

 1. – Vi har under åren stärkt våra förbindelser med andra länder för att minska sårbarheten.
 2. Pristagaren mottar prisstatyetten ”Nordlys” och 350 000 danska kronor och delas ut i förbindelse med Nordiska rådets årliga session.
 3. Som barn till två fastighetsmoguler tycktes de vara ett perfekt par, men Kushners föräldrar ogillade förbindelsen eftersom Ivanka inte var judinna.
 4. År 2000 invigdes den 16 kilometer långa förbindelsen som skulle sammansvetsa Sverige och Danmark.
 5. Prinsen själv har sagt att han besökt Epstein för att berätta att han tänkte bryta förbindelserna med honom.
 6. I praktiken skulle det betyda att förbindelserna mellan EU och Storbritannien skulle regleras genom de förlamade procedurerna i WTO.
 7. Efter klockan 20 meddelade brolaget att förbindelsen är stängd för biltrafik mot Sverige, medan tågtrafiken kom i gång klockan 19.
 8. – Jag har stor förståelse för de som gärna vill ha en förbindelse ner till Göteborg, det är självklart bekvämt att kliva på och slippa lasta om.
 9. Efter att USA erkände Jerusalem som Israels huvudstad för två år sedan avbröt Abbas alla politiska förbindelser med Washington.
 10. Öresundsbron fyller 20 år till sommaren och runt 15 000 människor pendlar över förbindelsen för att arbeta i antingen Danmark eller Sverige.
 11. Under 2020 kommer SJ att ha tre dagliga förbindelser mellan Stockholm, Köpenhamn och Hamburg.
 12. USA har arbetat i nära förbindelse med våra europeiska allierade och partner för att skapa konsensus kring frågan om energisäkerhet, med insikten om att nya projekt bör främja europeisk energisäkerhet, inte motarbeta den.
 13. Att USA och Iran saknar diplomatiska förbindelser försvårar samarbetet.
 14. USA och Iran har inte haft diplomatiska förbindelser på 40 år, efter iranska revolutionen.
 15. Här låg länge Stora Träsket – en grund insjö som var en rest av en gammal förbindelse mellan Brunnsviken och Nybroviken.
 16. Och antingen förlänga övergångsperioden eller snabbt ge efter för Bryssels krav om att behålla olika EU–regleringar, för att på så sätt försäkra sig om nära ekonomiska förbindelser över Engelska kanalen.
 17. ”Den kinesiska ambassadören i Danmark utförde sina normala uppgifter när han diskuterade med den färöiska regeringen om förbindelserna mellan de två sidorna”, uppger ambassaden i ett mejl till DR.
 18. "Den kinesiska ambassadören i Danmark utförde sina normala uppgifter när han diskuterade med den färöiska regeringen om förbindelserna mellan de två sidorna", uppger ambassaden i ett mejl till DR.
 19. Expeditionens ledning uppges nu arbeta med satellitbilder för att finna en förbindelse som möjliggör att de fyra möts.
 20. Kina avbröt de diplomatiska förbindelserna och krisen betydde svårigheter för det norska näringslivet som ville exportera till Kina.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till förbindelse är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kontakt en synonym till förbindelse. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.