förbundsland

Förbundsland är synonymt med delrepublik och delstat och kan bland annat beskrivas som ”delstat i Tyskland”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förbundsland och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till förbundsland

delrepublik, delstat

Motsatsord till förbundsland

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förbundsland.

Vad betyder förbundsland?

 1. delstat i Tyskland
 2. delstat i Österrike

Böjningar av förbundsland

 1. förbundsland
 2. förbundslandet
 3. förbundslandets
 4. förbundslands
 5. förbundsländer
 6. förbundsländers

Exempel på hur ordet förbundsland kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet förbundsland används i svenska tidningar

 1. Tidigare den här månaden uppmanade ministerpresidenter i fyra tyska förbundsländer den amerikanska kongressen att stoppa tillbakadragandet.
 2. Även Afghanistan väntas frige omkring 10 000 fångar för att undvika smittspridning och i Tyskland överväger förbundslandet Nordrhein–Westfalen att släppa 1 000 fångar för att frigöra utrymme på anstalterna.
 3. Norbert Walter–Borjans är i dagsläget finansminister i förbundslandet Nordrhein–Westfalen och Saskia Esken är ledamot av förbundsdagen.
 4. Partiet förespråkar "social marknadsekonomi" och finns representerat i alla tyska förbundsländer förutom Bayern, där man har ett valtekniskt samarbete med CSU, som ofta ligger något till höger om CDU.
 5. I samma förbundsland avled en 68–årig lastbilschaufför i en olycka som enligt myndigheterna orsakades av stormen.
 6. Hittills har man inte hittat några bevis på att det skulle finnas ett konkret hot, säger inrikesdepartement i förbundslandet i ett uttalande.
 7. Tills vidare har man inte hittat några bevis på att det skulle finnas ett konkret hot, säger inrikesdepartement i förbundslandet i ett uttalande.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till förbundsland är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är delrepublik en synonym till förbundsland. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.