Synonymer till föregiven

Se även föreger

Föregiven kan beskrivas som ”perfektparticip av förege och föregiva; som föregivits, som påstås”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av föregiven samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till föregiven

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till föregiven.

Vad är motsatsen till föregiven?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till föregiven.

Vad betyder föregiven?

  1. perfektparticip av förege och föregiva; som föregivits, som påstås

Hur kan ordet föregiven användas?

Det saknas exempel på hur föregiven kan användas.

Hur används ordet föregiven i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet föregiven används i vanlig text.

  1. Nu har vi att förhålla oss till en bildteknik som inte är gjord för att avbilda utan för att luras – manipulerade bilder och filmer, så kallade ”deep fakes”, föregivna skildringar av händelser som aldrig ägt rum.
  2. Jag är den föregivna stalinisten och jag kan glädja Cwejman med att föreläsningen avbokades innan han publicerade sin krönika – på order uppifrån.
  3. Men den uttalade ambitionen att föra kunskap om Bergman vidare, liksom den föregivna öppenheten kring honom och hans arv, är så villkorad att endast somliga får ta del av historien medan andra utestängs.
  4. Varför? Därför att det effektivaste sättet att locka anhängare är den emotionella vägen – att få läsare att känna äckel inför föregivna motståndare och beundran inför hjältar?.
  5. Få saker i det föregivet supersekulariserade Sverige är så laddade som religion – senast synligt i den vilda debatten kring kampanjen ”Mitt kors”.
  6. Nu är det hög tid att granska den föregivet kritiska retoriken som går ut på att Malmö högskola inte skulle vara redo för universitetsstatus.
  7. Det provocerar särskilt högerextrema skräckprofeter i både västvärlden och Mellanöstern som gärna rasar mot en föregivet degenererad och förvekligande feminisering av samhället.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet föregiven

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet föregiven.

Bild med texten föregiven