föreläsningssal

Föreläsningssal kan beskrivas som ”sal (stort rum) som används för att ge föreläsningar, inte sällan med en scen i ena änden av salen och åtskilliga och sinsemellan höjdförskjutna rader av sittplatser från scenens början till salens motsatta ände (så att i praktiken scenen befinner sig en våning under översta raden av stolar i förhållande till byggnaden som innehåller salen)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av föreläsningssal och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till föreläsningssal

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till föreläsningssal.

Motsatsord till föreläsningssal

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till föreläsningssal.

Vad betyder föreläsningssal?

 1. sal (stort rum) som används för att ge föreläsningar, inte sällan med en scen i ena änden av salen och åtskilliga och sinsemellan höjdförskjutna rader av sittplatser från scenens början till salens motsatta ände (så att i praktiken scenen befinner sig en våning under översta raden av stolar i förhållande till byggnaden som innehåller salen)

Böjningar av föreläsningssal

 1. föreläsningssal
 2. föreläsningssalar
 3. föreläsningssalarna
 4. föreläsningssalars
 5. föreläsningssalen
 6. föreläsningssalens
 7. föreläsningssals

Exempel på hur ordet föreläsningssal kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet föreläsningssal används i svenska tidningar

 1. Christianson kunde fortsätta att i och utanför föreläsningssalen deklarera att han skulle ha agerat likadant om han arbetat med Quick– och Kevinfallet i dag, och att såväl Sture Bergwall som Robin och Christian är skyldiga trots att de friats.
 2. Många program inom humaniora, där marginalkostnaden för att ta in en extra student i en föreläsningssal är låg, fungerar tyvärr ofta som kassakor för lärosätenas prestigesatsningar.
 3. Inne i föreläsningssalen står stolarna placerade i en cirkel.
 4. Byggnaden, som har en bruttoyta på 2 000 kvadratmeter innehåller många stationer, från de stora akvarierna på bottenvåningen till föreläsningssal och cinematek med plats för 40 personer högst upp i huset.
 5. Jag blev kvar i föreläsningssalen – inte bara dagen för uppropet, utan genom utbildningen, och vidare som doktorand, men utan att tanken på att fly någonsin lämnade mig.
 6. Att alla sitter med äpplemonitorer när du kommer in i föreläsningssalen är inte bara grupptryck.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till föreläsningssal är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.