förenad

Förenad är synonymt med kopplad och behäftad och kan beskrivas som ”perfektparticip av förena; sammanslagen, av flera delar tillhopa kommen, bildad genom förening”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förenad och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till förenad

behäftad, förent, kopplad

Motsatsord till förenad

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förenad.

Vad betyder förenad?

 1. perfektparticip av förena; sammanslagen, av flera delar tillhopa kommen, bildad genom förening

Böjningar av förenad

 1. förenad
 2. förenade

Exempel på hur ordet förenad kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet förenad används i svenska tidningar

 1. Han hade hög integritet förenad med ett stort engagemang.
 2. Den förtida döden har sällan varit slumpmässig i dessa förenade stater.
 3. Hon har tidigare upplevt rasism kopplad till hennes utseende, men den senaste tiden har hon känt av främlingsfientlighet förenad med coronaviruset.
 4. Vi kunde förbättra vår förståelse för de möjligheter, modaliteter och utmaningar som är förenade med gemensamma militära operationer.
 5. Det förenade kungariket skakas om.
 6. Klassificeringarna världsarv och biosfärområde är dock inte förenade med lika strikt reglering som gäller för naturreservat och nationalparker.
 7. Att mer information kommer för att höja medvetenheten om de risker som är förenade med uppkopplade enheter ser Henrik Hjelte positivt på.
 8. Tillsammans med sina kommunala och kooperativa vänner i Europa startade han Reves, ett europeiskt nätverk som förenade kommuner och regioner med social ekonomi.
 9. Stina skapade också ”Runda bordet”, som förenade vetenskap, miljö, politik och filosofi.
 10. Men i slutänden måste företagen själva stå för merparten av finansieringen, eftersom att omfattande teknikskiften i regel är förenade med miljardinvesteringar.
 11. Som chef förenade Jim visionärt tänkande med att målmedvetet genomföra olika insatser för att få till stånd önskvärda förändringar.
 12. Och även om resurserna är knappa så är vi nu förenade igen i denna föreställning, konstaterar Anette Sevreus nöjt.
 13. Nu döms läkaren till försök till grov misshandel och för vårdslöshet i trafik till villkorlig dom förenad med en föreskrift om samhällstjänst på 120 timmar.
 14. Men detta att vi ska vara ”vi”, ett jag och ett du, helst i evighets evighet, förenade i kärlek tills döden skiljer oss åt, det sitter som berget.
 15. Jag såg att det var så mycket som förenade de här två sidorna av honom, och att han använde filmiska grepp på scenen som man i allmänhet inte uppmärksammade.
 16. En kamp som förenade kvinnor i flera länder i Europa var den för aborträtt.
 17. Sverige kommer att få känna av detta på måndag när vårt damhockeylag möter ”förenade” Korea – det unika laget med spelare från båda länderna som lär bäras fram av den ditforslade 230 personer starka nordkoreanska hejaklacken.
 18. Nordkoreanskan Hwang Chung–Gum, som spelar i det gemensamma ishockeylaget, och sydkoreanske bobåkaren Won Yun–Jong bar tillsammans den fana som tagits fram för det förenade koreanska laget.
 19. JO skriver i sitt beslut att ärendet, liksom en liknande uttalad JO–kritik från i höstas, visar på de svårigheter som polisen ställs inför när påverkade personer förvaras i arresten, och riskerna som är förenade med detta.
 20. Det har existerat så länge människor varit förenade i par, gifta eller på annat sätt.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till förenad är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kopplad en synonym till förenad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.