förenade

Förenade är synonymt med union.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förenade och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till förenade

union

Motsatsord till förenade

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förenade.

Vad betyder förenade?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av förenade.

Exempel på hur ordet förenade kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet förenade används i svenska tidningar

 1. Den förtida döden har sällan varit slumpmässig i dessa förenade stater.
 2. Vi kunde förbättra vår förståelse för de möjligheter, modaliteter och utmaningar som är förenade med gemensamma militära operationer.
 3. Det förenade kungariket skakas om.
 4. Klassificeringarna världsarv och biosfärområde är dock inte förenade med lika strikt reglering som gäller för naturreservat och nationalparker.
 5. Att mer information kommer för att höja medvetenheten om de risker som är förenade med uppkopplade enheter ser Henrik Hjelte positivt på.
 6. Tillsammans med sina kommunala och kooperativa vänner i Europa startade han Reves, ett europeiskt nätverk som förenade kommuner och regioner med social ekonomi.
 7. Stina skapade också ”Runda bordet”, som förenade vetenskap, miljö, politik och filosofi.
 8. Men i slutänden måste företagen själva stå för merparten av finansieringen, eftersom att omfattande teknikskiften i regel är förenade med miljardinvesteringar.
 9. Som chef förenade Jim visionärt tänkande med att målmedvetet genomföra olika insatser för att få till stånd önskvärda förändringar.
 10. Och även om resurserna är knappa så är vi nu förenade igen i denna föreställning, konstaterar Anette Sevreus nöjt.
 11. Men detta att vi ska vara ”vi”, ett jag och ett du, helst i evighets evighet, förenade i kärlek tills döden skiljer oss åt, det sitter som berget.
 12. Jag såg att det var så mycket som förenade de här två sidorna av honom, och att han använde filmiska grepp på scenen som man i allmänhet inte uppmärksammade.
 13. En kamp som förenade kvinnor i flera länder i Europa var den för aborträtt.
 14. Sverige kommer att få känna av detta på måndag när vårt damhockeylag möter ”förenade” Korea – det unika laget med spelare från båda länderna som lär bäras fram av den ditforslade 230 personer starka nordkoreanska hejaklacken.
 15. Nordkoreanskan Hwang Chung–Gum, som spelar i det gemensamma ishockeylaget, och sydkoreanske bobåkaren Won Yun–Jong bar tillsammans den fana som tagits fram för det förenade koreanska laget.
 16. JO skriver i sitt beslut att ärendet, liksom en liknande uttalad JO–kritik från i höstas, visar på de svårigheter som polisen ställs inför när påverkade personer förvaras i arresten, och riskerna som är förenade med detta.
 17. Det har existerat så länge människor varit förenade i par, gifta eller på annat sätt.
 18. Röhsska och Nationalmuseum har begärt att få axla det nationella insamlingsuppdraget med förenade krafter.
 19. Om Venezuelas förenade socialistiska parti anser att jag bör bli presidentkandidat.
 20. Privata strukturer som är förenade med investeringar på flera tusen kronor i hemmiljö blir en så kallad tröghetsfaktor.
 21. En kraftig försvagning av det förenade kungadömets universitet skulle bli ett problem för hela Europa.
 22. I boken förenade Magnus på ett intressant sätt historiska och geografiska perspektiv utifrån en diskussion om historiekulturella sammanhang och identifikationsprocesser.
 23. Han var bland annat vice ordförande i Stockholms studentkårers centralorganisation och i Sveriges förenade studentkårer.
 24. Och övriga följde efter 1980, när Israel stiftade en lag om att Jerusalem skulle vara "den hela och förenade huvudstaden i Israel", och alltså inte skulle delas med palestinierna.
 25. Saleh blev det förenade Jemens president samma år.
 26. Den sammanlagda arbetstiden för de förenade anställningarna var 60 procent.
 27. Men det rör sig om marknader som anses vara förenade med höga risker.
 28. Istället tassade en del av dem försiktigt, efterhand allt oftare i mockasiner, ut i skogarnas mörker, byggde sig en bastu och förenade sig med ursprungsbefolkningen snarare än med den vita majoriteten.
 29. Men problemet är att de nya lägenheterna ofta är för dyra för studenterna, enligt Sveriges förenade studentkårer (SFS).
 30. Alla de där söta paren med sina förenade namn? Bleka kopior.
 31. Två auktoritära ledare, till synes inbegripna i förtroliga samtal eller förenade i ett fast handslag.
 32. Produktivitet och förmågan att vara online är förenade.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till förenade är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är union en synonym till förenade. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.