Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten kan beskrivas som ”stat på arabiska halvön i sydvästra Asien”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Förenade Arabemiraten och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till Förenade Arabemiraten

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Förenade Arabemiraten.

Motsatsord till Förenade Arabemiraten

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Förenade Arabemiraten.

Vad betyder Förenade Arabemiraten?

 1. stat på arabiska halvön i sydvästra Asien

Exempel på hur frasen Förenade Arabemiraten kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen Förenade Arabemiraten används i svenska tidningar

 1. Dotterbolaget, som är helägt av LFV, har sedan 2013 ett samarbete gällande flygledningen för fem flygplatser i Förenade Arabemiraten – ett land som befinner sig i krig i Jemen.
 2. Ethiad Airways från Förenade Arabemiraten har också lanserat besparingar sedan bolaget redovisade en förlust på motsvarande 15,4 miljarder kronor för 2016.
 3. Broidy är också ägare till ett privat säkerhetsföretag med intressen i just Förenade Arabemiraten i form av kontrakt värda hundratals miljoner dollar.
 4. DN har tidigare rapporterat om hur Inspektionen för strategiska produkter så sent som 2016 beviljade tillstånd för vapenexport till Förenade Arabemiraten för närmare elva miljarder kronor.
 5. – Förenade arabemiraten vill säkra strategiska platser i vattnen i södra Jemen, där mycket av världshandeln flyter förbi, sade Bitte Hammargren, som leder Utrikespolitiska institutets Mellanöstern– och Nordafrikaprogram, härom dagen till TT.
 6. Det hela kompliceras av att STC stöds av Förenade arabemiraten – som också är en viktig beståndsdel i den saudiledda koalitionen.
 7. Den 76–årige Shafiq återvände till Egypten i december från Förenade arabemiraten där han levt i exil sedan 2012.
 8. Den första december 2014 kör den saudiska aktivisten Loujian al–Hathloul till gränsen mellan Förenade Arabemiraten och Saudiarabien i sin bil.
 9. Ahmed Shafiq har levt i exil i Förenade arabemiraten sedan 2012.
 10. al–Barakah ligger i öknen i västra Abu Dhabi i Förenade arabemiraten och är under uppbyggnad.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till Förenade Arabemiraten är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.