föreställning

Synonymer till föreställning

framförande, inbillning, kognition, perception, pjäs, show, skådespel, synsätt, teater, uppfattning, uppförande, upplysa, uppträdande, uppvisning, villfarelse, visning

Motsatsord till föreställning

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till föreställning.

Vad betyder föreställning?

 1. framförande på scen
 2. tanke, idé
 3. den uppfattning eller (osäkra) kunskap någon har om något; hur någon tänker sig något
 4. pjäs, skådespel, uppträdande

Exempel på hur föreställning kan användas

 1. föreställningen fick fin kritik
 2. de kristnas föreställningar om ett liv efter detta

Exempel på hur föreställning används i svenska tidningar

 1. Just nu är hon aktuell med scenografi och scenkläder åt Kungliga Operans föreställning ”Les Ballets Suédois 100 år” som har (uppskjuten) premiär i september – för en gångs skull inte i papper, det visade sig inte vara tillräckligt hållbart att dansa i.
 2. – Diskriminering i grupper beror på olika faktorer, såsom segregation, fördomar och rasistiska föreställningar om andra och informationsbrist.
 3. När föreställningarna ställdes in för Bellman 2.
 4. På Teater Brunnsgatan 4, med olika avdelningar för olika storlekar, vilket inte hindrar att jag på kvällstid bjuder in till en föreställning eller två, jag måste kanske bara utöka verksamheten och du och jag kan fortfarande podda, säger Martina.
 5. Ska skärvorna i ispusslet, lapparna i kapten Nemos bibliotek någonsin fogas ihop och tydas, så att myter och falska föreställningar äntligen ersätts av ”klarhet, ångesten av förklaring…”? Att läsa Enquist ger ett hopp om att det är möjligt.
 6. Kinas utrymme i FN har länge tillåtits växa på grund av en slags dogmatisk föreställning om att landet då per automatik ska bli mer öppet och samarbetsvilligt.
 7. Det vi helt och hållet saknade var en föreställning om döden som sådan, döden som något absolut.
 8. Dramaten ställer in alla föreställningar fram till sommaren.
 9. Härnäst väntar ett slags litterär rockturné med en föreställning där Marit Kapla läser ur boken ackompanjerad av pianisten Martin Hederos.
 10. Hon får ofta höra att föräldrar har en föreställning att de behöver leka med sina barn, när de egentligen bara borde luta sig tillbaka och njuta.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av föreställning

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är inbillning en synonym till föreställning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.