förestående

Förestående är synonymt med kommande och stundande och kan beskrivas som ”som snart kommer att ske”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förestående och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till förestående

annalkande, framtida, kommande, nästa, nästkommande, stundande

Motsatsord till förestående

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förestående.

Vad betyder förestående?

 1. som snart kommer att ske

Böjningar av förestående

 1. förestående

Exempel på hur ordet förestående kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet förestående används i svenska tidningar

 1. Han har beskrivit den växande kritiken mot honom som tecken på både en utländsk konspiration, som hotar landets oavhängighet, liksom på en förestående militär attack.
 2. Det finns inget förestående beslut i frågan, säger Doyle.
 3. Di erfar att ett avslut är nära förestående, men att affären är komplex eftersom den även involverar Letter One och syftar till att lösa upp den invecklade ägarstrukturen av holdingbolag.
 4. Dåden ska inte ha varit nära förestående, även om männen redan införskaffat skjutvapen och instruktioner för bombtillverkning, rapporterar nyhetsbyrån DPA och hänvisar till anonyma källor med insikt i utredningen.
 5. Men efter 18 år av strider kan nu ett fredsavtal vara nära förestående.
 6. Vilken inställning kinesiska myndigheter än haft till att varsko allmänheten så kan ett nära förestående virusutbrott ge ifrån sig ledtrådar som artificiell intelligens fångar upp.
 7. Det som skulle kunna hindra honom är dock den förestående riksrättsprocessen i senaten och någon formell punkt för ett framträdande finns ännu inte i programmet.
 8. För många vulkaner visar detta att ett utbrott är nära förestående.
 9. Beslutet att döda Soleimani har mötts av såväl inhemsk som internationell kritik, delvis för att Trump–administrationen inte kunnat bevisa att Soleimani utgjort ett nära förestående hot mot USA.
 10. – Utan att gå in närmare på enskilda fall finns det ett par exempel där det har varit ganska nära förestående.
 11. SNP – som motsätter sig det nu nära förestående brexit – vann 48 av Skottlands 59 platser i parlamentet i London i valet förra veckan.
 12. Detta är i sig inget nytt och det finns redan hörlurar som stänger ned musiken för att släppa in höga ljud som eventuellt varslar om förestående fara.
 13. Ett nära förestående handelsavtal mellan Kina och USA fick Asienbörserna att ta ett glädjeskutt på fredagen.
 14. I januari i år kom uppgifter om att ett ramavtal i princip var klart och sedan dess har tecknen på ett nära förestående avtal avlöst varandra.
 15. De gamla har gjort sitt, de har tickat likt äggklockor eller förestående bomber beroende på vilken tid på dygnet man plötsligt vaknat och hört deras ljud.
 16. Nu tror analytiker dock att en prisstabilisering på något högre nivåer är nära förestående.
 17. Peking ger henne ännu sitt stöd och signalerar inte att något kinesiskt ingripande för att knäcka proteströrelsen är nära förestående.
 18. För halvtannat decennium sedan förkunnade Kurt Vonnegut den litterära satirens nära förestående död i sin sista bok, det litterära och politiska testamentet "En man utan land".
 19. Politisk samling bygger, mest i Polen men även till stor del i Sverige, på att samla väljarna runt berättelser om förestående katastrofer.
 20. Den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan sa i ett tal under helgen att en offensiv är nära förestående.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till förestående är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kommande en synonym till förestående. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.