förestår

Förestår kan bland annat beskrivas som ”väntar, stundar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förestår och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till förestår

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till förestår.

Motsatsord till förestår

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förestår.

Vad betyder förestår?

 1. väntar, stundar
 2. är chef för

Exempel på hur ordet förestår kan användas

 1. hon har gått tre år i gymnasiet och nu förestår studentexamen
 2. hon förestår ett daghem i Stockholm

Exempel på hur ordet förestår används i svenska tidningar

 1. – Vi har blivit nedringda, säger Julie Burkhart, som förestår flera abortkliniker i Kansas och Oklahoma, till tidningen USA Today.
 2. ”Det är en mycket svår förhandling som förestår och det är mycket kort tid.
 3. Under flera valrörelser förestod Ewa Schenström med kompetens och sakkunskap valstugan på Sergels torg, ett av partiets skyltfönster under valrörelsen.
 4. Det är inte judarna som förestod koncentrationslägren.
 5. — I framtiden vill vi satsa på cask, ett balanserat öl med mycket smak och låg procent, säger Patrik Norrlöf som förestår bryggeriet Hasse Fasan.
 6. Det gör att han, via rekommendationer från sin åldrade vän Peter Wheeler, värvas av en viss Tupra, som förestår en grupp människor som utför karaktärsbedömningar på professionell basis.
 7. Det stod alltså tidigt klart, att han var en framtidsman som universitetet dessbättre förstod att ta vara på under de turbulenta expansionsskeden som förestod.
 8. Andersson bekräftar att tre fall av mässling konstaterats vid vårdcentralen han förestår, inklusive mannen som kom med smittan.
 9. I sinom tid övertog Herbert chefsbefattningen, men dessförinnan förestod utbildning till civilekonom på Handelshögskolan i Stockholm och till marinintendent.
 10. – Man behöver inte skicka iväg prover och det ger en stor tidsfördel, säger major Geert–Jan Verkoeijen som förestår labbet.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till förestår är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.