förestod

Se även förestår.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förestod och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till förestod

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till förestod.

Motsatsord till förestod

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förestod.

Vad betyder förestod?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av förestod.

Böjningar av förestod

  1. förestod

Exempel på hur ordet förestod kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet förestod används i svenska tidningar

  1. Under flera valrörelser förestod Ewa Schenström med kompetens och sakkunskap valstugan på Sergels torg, ett av partiets skyltfönster under valrörelsen.
  2. Det är inte judarna som förestod koncentrationslägren.
  3. Det stod alltså tidigt klart, att han var en framtidsman som universitetet dessbättre förstod att ta vara på under de turbulenta expansionsskeden som förestod.
  4. I sinom tid övertog Herbert chefsbefattningen, men dessförinnan förestod utbildning till civilekonom på Handelshögskolan i Stockholm och till marinintendent.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till förestod är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?