Synonymer till företag

Vi känner till 11 synonymer till företag. Ordet företag är en synonym till näringsverksamhet och industri och kan bland annat beskrivas som ”rörelse, firma”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av företag samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till företag

 1. affärsverksamhet
 2. bolag
 3. firma
 4. handel
 5. industri
 6. näringsverksamhet
 7. reklam
 8. rörelse
 9. satsning
 10. transport
 11. turism

Vilka ord betyder nästan samma sak som företag?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till företag. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. affär

Vad är motsatsen till företag?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till företag.

Vad betyder företag?

 1. rörelse, firma
 2. förehavande; tilltag, arbete
 3. ekonomisk organisation som driver och samordnar verksamhet, teknik, information och kunskap för att producera varor och tjänster i vinstsyfte
 4. ett större projekt eller arbete

Hur böjs företag?

 1. företag
 2. företagen
 3. företagens
 4. företaget
 5. företagets
 6. företags

Hur kan ordet företag användas?

Följande exempelmeningar visar hur företag kan användas.

 1. multinationella företag
 2. hon driver ett företag inom modebranschen
 3. det är ett helt företag att byta avgassystem

Hur används ordet företag i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet företag används i vanlig text.

 1. Många ansökte till Payment Protection Program (PPP), federala lån som skulle efterskänkas om företaget kunde fortsätta betala ut lön till sin personal.
 2. Mali har varit i kontakt med privata ryska företag och bett om hjälp för att stärka säkerheten i det konflikthärjade afrikanska landet.
 3. Att världens rika stater nu börjar ett nytt kallt krig mot Kina, fast denna gång baserad på företag, handel och kapitalflöden, är ett bra exempel på amerikansk ”mjuk makt”.
 4. Eftersom även företagen påverkades – det handlade ju om lärlingar som skulle bli värdefulla fackarbetare – tvingades staden snart till förhandlingar.
 5. I en motion föreslår Socialdemokraterna i Växjö att kommunen nu skyndsamt tar fram ett regelverk med möjlighet att besluta om sanktioner mot företag som inte respekterar kommunens linje.
 6. Under helgen satte ett företag ut elsparkcyklar runt om i centrala Växjö, trots att kommunen tydligt sagt nej till cyklarna.
 7. Enligt domen uppgav han felaktigt att hans företag drabbats av ekonomiska svårigheter redan i mars 2020, alltså i början av pandemin.
 8. Matti Sällberg, vaccinforskare och delägare i företaget Svenska Vaccinfabriken som framställer vaccin, tycker också att studien visar på hur bra skyddet är i början av båda vaccinen.
 9. Ett av de mer kända företagen är Facebook, där man kan samla in pengar till vängörande ändamål när man fyller år.
 10. Startade samma år sitt första företag, ett behandlingshem för unga utanför Norrtälje.
 11. – Jag ser fram emot att världen ska övervinna den här utmaningen för tills vi gör det tycker jag att företag eller regioner som tror att de har svaret bara är kortsiktiga, säger han i en intervju med CNBC.
 12. Syftet är att hjälpa företag som har flera plattformar eller som har bytt mellan de två plattformarna.
 13. – Den digitala transformationen går fortare än någonsin och företagen kämpar för att hänga med.
 14. Även företag som Google, Amazon, Oracle, IBM och Cisco ska erbjuda utbildning inom kodning och mjukvaruutveckling i landet.
 15. Det krävs investeringar i miljardklassen för att EU ska klara att uppnå sina hållbarhetsmål till 2030, men ändå är pensionsbesparingar ofta en blind fläck bland många företag.
 16. Även en del andra företag hade drabbats och Kaseya var en gemensam punkt för alla.
 17. Nu införs bland annat nya cloud–baserade verktyg till företagets europeiska väktare, vars data öppnar för nya affärsmodeller.
 18. Rapporten slår fast att myndigheter och företag inom EU under 2018 investerade runt en miljard euro i open source–baserad programvara, vilket ska ha gett positiva ekonomiska effekter för ekonomin i EU på mellan 65 miljarder och 95 miljarder euro.
 19. Detta eftersom de helst väljer väldigt rika företag som oftast har sitt säte i något av dessa områden.
 20. Syftet är att det ska bli lättare att upptäcka om en person eller företag felaktigt får flera olika ersättningar samtidigt, något som är svårt med dagens ordning.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är näringsverksamhet en synonym till företag. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.