förföljd

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förföljd och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till förföljd

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till förföljd.

Motsatsord till förföljd

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förföljd.

Vad betyder förföljd?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av förföljd.

Böjningar av förföljd

 1. förföljd
 2. förföljda

Exempel på hur ordet förföljd kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet förföljd används i svenska tidningar

 1. Svenska PEN, en ideell förening med syfte att försvara det fria ordet, meddelade nyligen att Gui Minhai tilldelas 2019 års Tuchulskypris, som årligen delas ut till en förföljd, hotad eller landsflyktig författare eller publicist.
 2. – Hon ska ha blivit förföljd av de båda männen innan de överföll henne på en gata i centrala Köping, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.
 3. Tucholskypriset på 150 000 svenska kronor delas årligen ut av Svenska PEN till en förföljd, hotad eller landsflyktig författare eller publicist.
 4. I D Play–intervjun menar Suvi Paavola att familjen kände sig förföljd.
 5. Sara pekar på var hon gick sin promenad första gången hon kände sig förföljd av mannen.
 6. I Rojava blev ingen förföljd eller dödad på grund av sin etnicitet eller religion, där kunde man till och med hissa en Prideflagga utan att det sågs som ett hot.
 7. Enligt uppgifter blev hon då förföljd av ett tjejgäng som betedde sig hotfullt och sedan gick till attack.
 8. – Jag är fortfarande efterlyst av polisen och blir ibland förföljd, men jag känner att jag måste uttala mig eftersom situationen för mänskliga rättigheter inte blivit bättre, utan i stället har försämrats.
 9. Den som då körde bilen lyckades fly till fots från platsen, förföljd av en av poliserna, säger Sven–Erik Olsson.
 10. Mathias Ståhle förföljd av blåhåriga porrbotar!.
 11. Hon befann sig i östra London och visste inte att hon var förföljd av någon som planerade att angripa henne.
 12. – Det finns en spännvidd i berättelserna, från grova saker som att poliser använder n–ordet och upplevelser av övervåld, till en allmän känsla av att känna sig förföljd.
 13. – Tidigare kände man sig hotad eller förföljd eller kanske någon sade något.
 14. Efter hennes död, som utredarna kom fram till var en olycka orsakad till stor del på grund av att bilen blev förföljd, frodades konspirationsteorierna om vad som egentligen hände den där natten.
 15. Vad som på sikt kan erodera samhällskontraktet är om vi i Europa blundar för den ökade intolerans som håller på att utvecklas gentemot romer som redan är en förföljd och diskriminerad grupp.
 16. Donald Trump har antytt att han är förföljd av Trudeau, men har hittills undvikit att slå till med storsläggan eftersom han hoppas att boken snabbt skall falla i glömska.
 17. Detta räcker för att Unni Drougge ska låta meddela världen att hon hellre blir "förföljd av nynazister än av Ulrika Milles" (Expr 26/4).

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till förföljd är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.