förföljelse

Förföljelse kan beskrivas som ”handlingen att förfölja människor”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förföljelse och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till förföljelse

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till förföljelse.

Motsatsord till förföljelse

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förföljelse.

Vad betyder förföljelse?

 1. handlingen att förfölja människor

Böjningar av förföljelse

 1. förföljelse
 2. förföljelsen
 3. förföljelsens
 4. förföljelser
 5. förföljelserna
 6. förföljelsernas
 7. förföljelsers
 8. förföljelses

Exempel på hur ordet förföljelse kan användas

 1. regimens förföljelse av oliktänkande

Exempel på hur ordet förföljelse används i svenska tidningar

 1. I början av juli skriver Olin själv om sin övertygelse i att det förekommer en systematisk förföljelse av vita människor i Sydafrika, vilket Expo benämner som ”högerextrema konspirationsteorier”.
 2. Orden yttrades av en av de få frilansjournalister som bevakat sommarens upptrappning av våldet och förföljelserna av oppositionen som orkestrerats av den mångårige presidenten Aleksandr Lukasjenko.
 3. I Storbritannien växer kravet på sanktioner, som frysta tillgångar och reserestriktioner, mot de kineser som bär ansvaret för förföljelsen av uigurer.
 4. Kanske startade det under sensommaren 2015 när en större grupp än tidigare sökte sig till vår kontinent för skydd undan krig och förföljelse.
 5. Aldrig mer förföljelse av folk.
 6. Dessutom tillhör han folkgruppen hazarer, som har en historia av förföljelse och diskriminering i landet.
 7. Sedan 2010 pågår utredningen vid internationella åklagarkammaren i Stockholm och i en rad fall har bolagstopparna anmält och överklagat delar i den juridiska processen och även anklagat S–ministrar för jäv och förföljelse.
 8. Ghosn själv säger sig ha flytt Japan för att undgå ”orättvis och politisk förföljelse”.
 9. "Jag har inte flytt rättvisan, jag har undgått orättvisa och politisk förföljelse", säger Ghosn själv i uttalandet, och tillägger att han nu kan "kommunicera fritt" med media, något han ser fram emot att börja göra.
 10. ”Krigare som kämpar mot förföljelse”.
 11. Enligt regeringspartiet BJP är den nya lagen tänkt att ge en fristad för människor på flykt undan religiös förföljelse.
 12. De greps för att de flydde undan förföljelser, säger deras advokat.
 13. Alla de stater som vägrar flyktingar asyl och bygger murar mot de som flyr från krig eller förföljelse, lever på invandring.
 14. Det handlar bland annat om man är utsatt för förföljelse eller hur förhållandena ser ut där man kommer ifrån.
 15. I en dom från mars 2017 slog Migrationsöverdomstolen fast att hazarer generellt inte riskerar att utsättas för förföljelse om de återvänder till Afghanistan.
 16. Det handlar om mord och mordförsök, drogpåverkade lastbilschaufförer samt hotelser och förföljelse.
 17. Det stora språnget och kulturrevolutionen orsakade världshistoriens största svält och därefter stor förstörelse av ”de fyra gamla” (kultur, seder, vanor och traditioner) liksom förföljelse och mord av människor som misstänktes ifrågasätta Mao.
 18. Jurij Dmitrijev, 62, är lokalhistoriker i Petrozavodsk och leder lokalavdelningen för Memorial, en rysk människorättsorganisation som grundades redan under Sovjettiden för att bevara minnet av offren för politiska förföljelser i Sovjetunionen.
 19. Men på grund av verkställighetshinder, att de riskerar dödsstraff, förföljelse eller tortyr i hemlandet, kan de inte utvisas och endast hållas i förvar under ett år.
 20. Människor som flyr från krig, förtryck, förföljelse och utsatthet måste kunna söka skydd, och det är självklart att barn ska kunna återförenas med sina föräldrar.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till förföljelse är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.