författa

Synonymer till författa

anteckna, berätta, dikta, fantisera, plita, pränta, skriva

Motsatsord till författa

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till författa.

Vad betyder författa?

 1. skriver (skönlitterär) text
 2. en bok, dikt o.dyl.: skriva en bok, dikt o.dyl.
 3. (allmänt) skriva en text

Exempel på hur författa kan användas

 1. hon har författat två romaner och en diktsamling

Exempel på hur författa används i svenska tidningar

 1. De papper Backman hänvisar till är det femsidiga PM, författat av Grefabs vd och vice vd, som var underlag för styrelsens beslut att "inte anta" revisorskritiken.
 2. Har bluffmakarna blivit skickligare på att författa sådana här utskick? – Visst visar ett sådant här försök hur skickliga vissa av bedragarna har blivit, men fortfarande rör det sig ofta om mindre välutformade utskick.
 3. Att utkastet faktiskt författats och också skickats kan förklara att flera internationella medier, inklusive Reuters och Washington post, rapporterat att man bekräftat dess äkthet.
 4. Och nu, när han sedan den 12 november på nytt sitter bakom galler, har han författat ett alster som troligen också kan reta upp dem som betraktar yttrandefrihet som en form av förräderi.
 5. "Tintins äventyr" består av 24 seriealbum som författades och illustrerades av den belgiske serietecknaren Hergé.
 6. Allt författat i en byråkratprosa som helt uppenbart inte är tänkt att komma ljusår i närheten av en faktisk väljare.
 7. Det Pablo Wiking–Faria inte vet om gamla kartor och gränsdragningar är nog knappt värt att veta, bland annat har han författat boken ”Kartor över Halland 1482–1718”.
 8. Det PM som ligger till grund för rapporteringen har författats av Dimitrios Vastakis som tills nyligen var ansvarig för Vita husets cyberförsvar av det interna nätverket.
 9. Hon har också författat årets rapport.
 10. Kämpat för och med våra unga under deras rättsosäkra asylprocesser, skrivit under upprop, författat debattartiklar, insändare, otaliga brev och mail till statsministern, andra ministrar och riksdagsledamöter.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av författa

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skriva en synonym till författa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.