Synonymer till förflytta

Vi känner till 27 synonymer till förflytta. Ordet förflytta är en synonym till omlokalisera och rubba och kan bland annat beskrivas som ”ändrar läge på, flyttar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förflytta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till förflytta

 1. banka
 2. böja
 3. dansa
 4. deportation
 5. flytta
 6. flytta sig
 7. forsla
 8. frakta
 9. ge sig av
 10. hoppa
 11. knäcka
 12. lösgöra
 13. omlokalisera
 14. rinna
 15. rubba
 16. skaka
 17. skilja
 18. slingra
 19. slunga
 20. snubbla
 21. snurra
 22. stretcha
 23. teleportera
 24. transferera
 25. transportera
 26. vända
 27. överföra

Vad är motsatsen till förflytta?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förflytta.

Vad betyder förflytta?

 1. ändrar läge på, flyttar
 2. (oftast reflexivt) föra någon från sin ursprungliga position till annan plats, konkret eller abstrakt

Hur böjs förflytta?

 1. förflytta
 2. förflyttad
 3. förflyttade
 4. förflyttades
 5. förflyttar
 6. förflyttas
 7. förflyttat
 8. förflyttats

Hur kan ordet förflytta användas?

Följande exempelmeningar visar hur förflytta kan användas.

 1. han förflyttades till en mindre känslig post i företaget

Hur används ordet förflytta i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet förflytta används i vanlig text.

 1. Konkret handlar det om att ledningsnätet i mellersta Sverige inte klarar av att förflytta elektroner mellan Finland och Norge (och vidare till Danmark), när det samtidigt måste transportera stora energimängder från norra till södra Sverige.
 2. I undersökningen ”förflyttas” en fiktiv bostadsfastighet genom landets samtliga 290 kommuner för att jämföra kostnader för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning.
 3. Därifrån blev de förflyttade till Örebro.
 4. ”Detta innebär att vi förflyttar fokus och mål för vårt arbete ifrån det kakafoniska Sverige som helhet, till en avgränsad geografisk yta, där vi i kraft av stort mantal kan ta den administrativa och på sikt strategiska ledningen.
 5. – Det ska inte vara en plånboksfråga att kunna förflytta sig klimatsmart.
 6. Det innebär att olika delar hos en gaskropp roterar olika fort, och att massa förflyttar sig på grund av den stora temperaturskillnaden mellan kärnan och solens yttre.
 7. Tänk på att solen förflyttar sig snabbt.
 8. Deras skapelse är ungefär stor som ett frimärke, men kan förflytta sig 20 kroppslängder per sekund samt klara av tryck på upp till en miljon gånger sin egen vikt.
 9. föremål som förflyttade sig på konstiga sätt, berättar Dietrich för SVT.
 10. Väljarna kommer att få ta ställning om åt vilket håll en S–ledd regering ska luta, S–väljare kan eventuellt behöva rösta taktiskt och förflytta sina röster i den riktning de vill ha.
 11. Han fördes till sjukhus för operation, men har därefter förflyttats till fängelset igen.
 12. – Vanligtvis sätter modeindustrin trenderna – men under coronapandemin har makten i stället förflyttats till konsumenterna, förklarar Gabriella Wulff, konsumtionsforskare vid Göteborgs universitet och lektor vid Textilhögskolan.
 13. ● Frånvaron av after ski och krogar som säljer alkohol efter klockan 20 har gjort att fokus bland gästerna förflyttats från fest och nattsudd till utomhusaktiviteter i naturen.
 14. Rytm, rörelse och spänning uppstår när blicken förflyttar sig mellan bildrummen.
 15. – Restriktionerna kring covid–19, som har krävt distansarbete, har mycket snabbt förflyttat det svenska näringslivet in i en konkret digitalisering.
 16. Man får vänta på nästa buss om det är möjligt och förflytta sig i till exempel tunnelbanevagnen.
 17. – Det är väldigt tydligt att krisen har förflyttat konsumtionen.
 18. Företrädare anklagas för att ha förflyttat kommunala verksamheter till egna, privata bolag och Navalnyj försöker förklara det bland annat genom att visa hur mycket av pengarna för en elräkning som landar i politikernas egna fickor.
 19. – Vi ser att ”lockdowns”, och andra typer av nedstängningar där man inte får förflytta sig slår hårt mot människors försörjning, särskilt mot fattiga.
 20. – Det blev ett omfattande arbete och vår största avdelning gjorde ett jättearbete med att ta fram en plan för att kunna förflytta arbetsuppgifter mellan våra enheter och  kontor.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är omlokalisera en synonym till förflytta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på förflytta