förflyttning

Synonymer till förflyttning

befordran, rörelse, transfer, transferering, överföring

Motsatsord till förflyttning

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förflyttning.

Vad betyder förflyttning?

 1. handlingen att förflytta något, transport
 2. det att ändra ett föremåls position i rummet, eller något analogt; det att förflytta något

Exempel på hur förflyttning kan användas

 1. förflyttningen av patienten skedde utan problem

Exempel på hur förflyttning används i svenska tidningar

 1. Två lettiska medborgare greps på platsen är nu åtalade för grov olovlig förflyttning och grov olovlig befattning med punktskattepliktiga varor.
 2. Tre minuter senare visade Färjestad varför man är seriens bästa lag i powerplay, när Daniel Viksten skickade in 1–3 förbi Rämö, som inte hann med förflyttningen i sidled.
 3. – De har gjort en förflyttning och flyttat till ett annat hus, men på samma ställe i Florida, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.
 4. Du gör en sorts förflyttning från faderslinjen till moderslinjen, och ställer ­mamman och Selma Lagerlöfs två systrar i centrum.
 5. Där står det att de USA–ledda styrkorna i Irak ”de kommande dagarna och veckorna ska ompositionera sina styrkor för att förbereda för framtida förflyttning”.
 6. Just nu har Skåne fått extra resurser, men efter helgens skjutningar i både Uppsala och Västerås, kan det bli aktuellt med en förflyttning av resurserna.
 7. Levy presenterar endast dubbeltydiga resultat om en förflyttning av prostitutionen till andra arenor, men det är inget han själv har studerat i sin text.
 8. Med varje rörelse skrek han av smärta, förflyttningar blev snart så plågsamma att det bara inte gick.
 9. Man behöver inte vara socialist eller grön för att värja sig, det borde räcka med ett uns av humanism, ett uns av historiekunskap, för att ta avstånd från den förflyttning av det politiska samtalet som skett.
 10. Målsättningen är bland annat att företaget ska driva på förflyttningen från smarta telefoner till intelligenta telefoner.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av förflyttning

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är rörelse en synonym till förflyttning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.