Synonymer till förfrågan

Vi känner till 3 synonymer till förfrågan. Ordet förfrågan är en synonym till förfrågning och sondering och kan bland annat beskrivas som ”begäran om upplysning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förfrågan samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till förfrågan

 1. fråga
 2. förfrågning
 3. sondering

Vad är motsatsen till förfrågan?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förfrågan.

Vad betyder förfrågan?

 1. begäran om upplysning
 2. förhör, formell begäran om upplysning

Hur böjs förfrågan?

 1. förfrågan
 2. förfrågans
 3. förfrågningar
 4. förfrågningarna
 5. förfrågningarnas
 6. förfrågningars

Hur kan ordet förfrågan användas?

Följande exempelmeningar visar hur förfrågan kan användas.

 1. banken gjorde en förfrågan om hans olika krediter

Hur används ordet förfrågan i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet förfrågan används i vanlig text.

 1. Bannon har kallats som vittne till det särskilda utskott i representanthuset som undersöker attacken, men hälsar via sin advokat att han inte ”kan svara på förfrågan om dokument och vittnesmål”, rapporterar bland andra nyhetskanalen CNN.
 2. Juridiska, etiska och operativa överväganden ska göras vid bedömningen om myndigheten ska delta, och varje förfrågan ska behandlas av den nationella pressavdelningen och ansvariga chefer.
 3. Bland verktygen finns en proxy–server, en webbspindel, en inkräktare (intruder) och en så kallad repeterare med vilken förfrågningar kan automatiseras.
 4. TT har nu begärt ut förfrågan.
 5. FN har inte gett något officiellt svar på Haitis förfrågan.
 6. Processen är ­mycket enkel och det enda som krävs är en officiell förfrågan.
 7. I början av sommaren fick hon förfrågan från en annan renägare om hon kunde tänka sig att ta hand om en liten renkalv som vajan (renens mamma) hade övergett.
 8. Förutom tillverkningsindustrin har vi fått in alla möjliga typer av förfrågningar gällande var kunden vill tillämpa vårt svävarsystem.
 9. Samarbetet med Meat Loaf började upplösas, eftersom Steinman fick förfrågningar från andra.
 10. Det fanns anbud och förfrågningar från andra utländska klubbar, men i slutändan kittlade intresset från Chelsea mest.
 11. På Gritify slipper du förfrågningar om ”förutsättningslösa möten” från rekryterare som tror att de har koll på dina drömmar och kompetens för att de har spanat in dig på sociala medier.
 12. Vi har aldrig fått så många förfrågningar om att köpa upp vinhus.
 13. En av nyheterna i Android 11 är att du kommer kunna ge appar tillfällig åtkomst till det som efterfrågas, med andra ord kommer det dyka upp en ny förfrågan nästa gång som appen vill använda en viss funktion.
 14. För att förbereda sig om oroligheterna skulle ta fart igen har polisen i Malmö skickat en förfrågan om förstärkning från övriga polisområden i region syd.
 15. I början av 1981 strömmade det in order och förfrågningar.
 16. Sedan utegångsförbudet hävdes i Milano i början av maj har Lorenzo Regiroli fått flera förfrågningar från Milanobor som vill ha en guidad tur i sin egen stad, i brist på andra resmål att åka till.
 17. Lotta Engberg avslöjar att hon fått förfrågan om att medverka – och varför det inte är något för henne.
 18. ”Oftast är det äldre personer som drabbas och det kommer in fler och fler samtal till polisen från oroliga medborgare som fått förfrågningar.
 19. När vi får en förfrågan tar vi ställning till den och lämnar ett besked därefter.
 20. Som jämförelse gick den gamla metoden ut på att först upptäcka genus–neutrala förfrågningar och sedan skapa genus–specifika översättningar.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förfrågning en synonym till förfrågan. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på förfrågan

Ord som slutar på förfrågan