förhöja

Förhöja är synonymt med höja och öka.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förhöja och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till förhöja

förbättra, höja, stegra, öka

Motsatsord till förhöja

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förhöja.

Vad betyder förhöja?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av förhöja.

Böjningar av förhöja

  1. förhöja

Exempel på hur ordet förhöja kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet förhöja används i svenska tidningar

  1. Granen som skulle förhöja julstämningen på Stortorget i Kalmar var för ful.
  2. Den kollektivt uppbyggda hungern efter ansträngningarna på berget gör väl också sitt till för att förhöja matupplevelsen.
  3. Men i dessa fall handlar det om att förhöja människors livskvalitet.
  4. Allt för att förhöja filmens upplevelse.
  5. – Om piloterna faller väl ut, är det möjligt att vi kommer att erbjuda vr och förstärkt verklighet till besökarna, för att förhöja upplevelsen.
  6. Ny teknik har gjort det möjligt att blockera mobilkameror på konserter, samtidigt som det finns studier som visar att fotandet och filmandet av livekultur kan förhöja upplevelsen – på samma sätt som att lyssna på musik i bilen.
  7. Ny teknik har gjort det möjligt att blockera mobilkameror på konserter, samtidigt som det finns studier som visar att fotandet och filmandet av live­kultur kan förhöja upplevelsen – på samma sätt som att lyssna på musik i bilen.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till förhöja är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är höja en synonym till förhöja. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.