förlåta

Vi hittade en synonym till förlåta. Ordet förlåta är synonymt med ursäkta och kan bland annat beskrivas som ”ursäkta; acceptera, och gå med på att glömma bort, en handling som kan ses som en oförrätt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förlåta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till förlåta?

 1. ursäkta

Vad är motsatsen till förlåta?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förlåta.

Vad betyder förlåta?

 1. ursäkta; acceptera, och gå med på att glömma bort, en handling som kan ses som en oförrätt
 2. (ålderdomligt) lämna, överge

Hur böjs ordet förlåta?

 1. förlät
 2. förläts
 3. förlåt
 4. förlåta
 5. förlåtas
 6. förlåten
 7. förlåter
 8. förlåtit
 9. förlåtits

Hur kan ordet ordet förlåta användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet förlåta i svenska tidningar?

 1. Lägg till karosskrängningar och en artificiell känsla i broms – förlåt, pauspedalen – så känner man inte tillit nog för att fortsätta vara allt för dynamisk i sin ratt/pedal–hantering.
 2. Efter hans fyllekörning 2014 tog det bara fem månader innan 68,8 procent av norrmännen hade förlåtit honom enligt en TNS Gallup–undersökning som gjordes då.
 3. Mamman förstörde mycket blommor i mina rabatter när hon byggde sitt bo, men nu har jag förlåtit henne, eftersom ungarna är så söta, säger Rebecca Karlsson.
 4. I maj förlät Khashoggis familj i Saudiarabien offentligt mördarna, vilket väntas möjliggöra för regimen att benåda de dömda.
 5. – Jag gick väldigt hårt på tredje varvet, men jag hade inte förlåtit mig själv om jag inte gett mig chansen, resonerar Karlsson som var 50 sekunder efter segrande Johaug.
 6. Det gav honom böter – och en order om att leta upp och säga förlåt till familjen som stod på andra sidan.
 7. Jag har skrivit mejl och bett om ursäkt, jag har pratat med Jimmie om det, men jag tror aldrig att han förlät mig, säger hon.
 8. Johnson slarvade med närvaron, blev en socialliberal rebell mot partiet flera gånger, kom att skapa rubriker med skarpa uttalanden och fick åka på ”förlåt mig–turné” ett flertal gånger.
 9. Jag blev så sugen på att svara, jag hoppas du förlåter, även om jag vet att du inte har mycket till övers för mig.
 10. – Jag har läst den boken, jag har velat bygga hela min film kring den där omöjliga ekvationen av att alla föräldrar väntar på ett tack från sina barn och barnen väntar på ett förlåt.
 11. Hon är ansvarslös och gränslös, men förväntar sig ändå att omvärlden ska förstå och förlåta henne.
 12. Regimen med partierna AKP och MHP vid makten hade bidat sin tid, slickat sina sår och samlat sina krafter, därför att en islamistisk sultan och en fascistisk gråvarg glömmer aldrig och förlåter aldrig en förnedrande förlust.
 13. Ibland är det kanske gott nog kan man tycka, men ett förlåt är inte gott nog när någonting har trasats sönder.
 14. Men jag har väldigt lätt att förlåta också.
 15. Jag läser fortfarande SARK, som stavar sitt namn med versaler och för hand illustrerar böcker med titlar som ”Våt, vild kvinna”, vilket jag förlåter henne för, för det är inte hennes fel att hon föddes som hippie.
 16. – Vissa har svårt att säga förlåt.
 17. Än finns det tid att förlåta.
 18. Facebook trumpetade ut sitt förlåt genom att sätta in helsideannonser i en rad stora brittiska och amerikanska tidningar.
 19. – På ett sätt var det ganska bra att hoten kom, om kapitlet kommit i tryck kunde det ha fått stora konsekvenser och han kanske aldrig hade förlåtit mig, säger Ann Törnkvist.
 20. Moderaterna kunde förlåta Hanif Bali hans hån mot flyktingar eller att han kallade Alexandra Pascalidou "ärkesopa".


Mer information om förlåta och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ursäkta en synonym till förlåta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.