Synonymer till förlade

Se även förlägger

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förlade samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till förlade

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till förlade.

Vad är motsatsen till förlade?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förlade.

Vad betyder förlade?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av förlade.

Hur kan ordet förlade användas?

Det saknas exempel på hur förlade kan användas.

Hur används ordet förlade i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet förlade används i vanlig text.

  1. Inte bara för att Tesla nyligen förlade sitt huvudkontor där utan också för University of Austin som bildats som en reaktion mot den ideologiska likriktning som drabbat många universitet.
  2. Sirius var dock med i matchen, långa stunder förlade man spelet till Djurgårdens planhalva, där centralt placerade blåsvarta oroade Djurgårdens försvar, anfört av den nu uppenbarligen skadefria Erik Berg.
  3. Dryckens ursprung är omsvärmat av myter som vi bör ta med stora nypor salt, men det är ett odiskutabelt faktum att de araber som spred skrönorna vanligtvis förlade handlingen till Etiopien.
  4. Pelle förlade ”cancergolfstävlingen” konsekvent till den sista söndagen i augusti, då sista tävlingstillfället enligt reglerna var siste augusti.
  5. Polen? Mitt under kalla kriget? “Motsvarigheten i dag skulle vara om Wal–Mart förlade en del av sin produktion till Nordkorea” skriver Gladwell.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet förlade

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet förlade.

Bild med texten förlade