förmedla

Förmedla är synonymt med ge och sprida och kan bland annat beskrivas som ”agerar som mellanhand (särskilt vid affär)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förmedla och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till förmedla

bidra, distribuera, fördela, ge, kungöra, lämna, sprida, tillhandahålla, utbilda, överföra

Motsatsord till förmedla

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förmedla.

Vad betyder förmedla?

 1. agerar som mellanhand (särskilt vid affär)
 2. agera som mellanhand, fungera som medium (för); överföra

Böjningar av förmedla

 1. förmedla
 2. förmedlad
 3. förmedlade
 4. förmedlades
 5. förmedlar
 6. förmedlas
 7. förmedlat
 8. förmedlats

Exempel på hur ordet förmedla kan användas

 1. lägenheten förmedlades genom en mäklare

Exempel på hur ordet förmedla används i svenska tidningar

 1. De har inte setts på nära fem år och trots att hans bok förmedlar en optimism i form av citat som ”jag är säker på att detta inte kommer att vara för evigt”  är familjen helt enkelt ett för smärtsamt ämne.
 2. I en debattartikel i Dagens Nyheter uppmanar de tolv Sveriges Radio att förmedla textade och teckenspråkstolkade versioner av "Sommar i P1".
 3. – Plattformarna tar inget ansvar för att produkterna är säkra utan de hävdar att de bara förmedlar kontakt mellan konsumenten och tillverkaren, säger Sinan Akdag, digital expert hos Sveriges konsumenter.
 4. Inte bara språket anpassas, utan också hur det förmedlas.
 5. Nyamko Sabunis första förslag som partiledare var en lobbyprodukt från Scania, förmedlad av pr–konsulten och den tidigare partisekreteraren Johan Jakobsson.
 6. Men eftersom en stor del av de stipendier och bidrag som förmedlas kommer från aktieutdelningar väntas medlen nu minska kraftigt, då bolag sänker eller helt avstår från sina utdelningar på grund av coronakrisen.
 7. Det handlar väldigt mycket om att förmedla empati.
 8. Kommunen har lyckats förmedla fler lägenheter till gruppen hemlösa än tidigare.
 9. IDB, en regional utvecklingsbank, förmedlade respiratoraffären och två anställda därifrån har kallats till vittnesförhör.
 10. Vi för diskussioner i vår branschorganisation om ytterligare åtgärder som förmedlas till regeringen.
 11. Budskapet som förmedlas under filmens resterande 83 minuter handlar om mänsklighetens destruktiva kapacitet, illustrerat av skövlad regnskog, smältande polaris och livlösa korallrev.
 12. Samtidigt var alla dessa målningar beställda av och utförda av män, och hade knappast som syfte att ingjuta i kvinnor vilka krafter deras kroppar faktiskt besatt, utan snarare att förmedla olika sociala och religiösa budskap.
 13. Just detta hotfulla budskap förmedlar den ungerska regeringen nu till den inhemska oppositionen, men också till utländska medier.
 14. Därutöver görs ett utsläppstest vid minus 7 grader, men ingen data om förbrukning förmedlas.
 15. ”Monster i terapi” förmedlar på ett lättbegripligt sätt denna tanke, även om det också finns problem med boken.
 16. I den meningen är budskapet så banalt att det inte kan vara syftet att förmedla.
 17. På frågan om hur han tänker kring de signaler som förmedlas genom att vara iförd solglasögon och dricka whisky då man ger era eventuella klienter råd svarade han att det ”inte handlar om att sända signaler”.
 18. För att förmedla affären tog Oak Capital ut ett arvode på motsvarande runt 170 miljoner kronor.
 19. – Vi mörkar inte att det är jobbigt och svårt, men vi vill framför allt förmedla att det finns ett liv efter utbrändheten.
 20. Men tyvärr förmedlar varken daterade syntlåtarna eller balettstrama dansnumren vare sig känsla eller kontext.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till förmedla är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ge en synonym till förmedla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.