Synonymer till försörjningsstöd

Försörjningsstöd kan beskrivas som ”pengar som man kan få om man inte kan försörja sig, trots att man har försökt allt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av försörjningsstöd samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till försörjningsstöd

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till försörjningsstöd.

Vad är motsatsen till försörjningsstöd?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till försörjningsstöd.

Vad betyder försörjningsstöd?

 1. pengar som man kan få om man inte kan försörja sig, trots att man har försökt allt

Hur böjs försörjningsstöd?

 1. försörjningsstöd
 2. försörjningsstöden
 3. försörjningsstödens
 4. försörjningsstödet
 5. försörjningsstödets
 6. försörjningsstöds

Hur kan ordet försörjningsstöd användas?

Det saknas exempel på hur försörjningsstöd kan användas.

Hur används ordet försörjningsstöd i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet försörjningsstöd används i vanlig text.

 1. Biståndet inkluderar dels försörjningsstöd, som betalas ut för att täcka hushållets regelbundna kostnader, dels ekonomisk hjälp för enskilda utgifter, som exempelvis tandvård, glasögon eller flyttkostnad.
 2. Resultatet visade att vart tredje hushåll efter hyreshöjningen skulle hamna under den gräns som Statistiska centralbyrån SCB kallar ”skälig ”levnadsnivå”, det vill säga den nivå som ger rätt till försörjningsstöd.
 3. Det gäller bland annat i frågor om försörjningsstöd, vårdnadstvister och olika former av skolbeslut.
 4. Vi har även beslutat om att förtydliga aktivitets– och närvarokravet för den som uppbär försörjningsstöd av arbetsmarknadsskäl.
 5. Av offentliga handlingar framgår att al–Shammaris familj under en längre period delvis varit beroende av försörjningsstöd i Sverige.
 6. Kommuner får dessutom betydligt lägre skatteintäkter, samtidigt som de ska klara alltifrån ökade insatser i äldreomsorgen till att betala ut mer försörjningsstöd.
 7. Men det handlar om att vi behöver sociala skyddsnät som täcker alla över en fattigdoms­nivå – i sista hand genom försörjningsstödet.
 8. Flera personer misstänks ha lurat till sig över sex miljoner kronor i försörjningsstöd från socialtjänsten i Södertälje, rapporterar Hem och Hyra.
 9. Så jobbar Borås med försörjningsstödet – läs texten här.
 10. Problemen inom sjukvården och skolan, kommunernas ökade kostnader för försörjningsstöd, bostadsbristen och inte minst den accelererande gängkriminaliteten – alla dessa problem och några till har av SD kopplats samman med invandringen.
 11. ”Vi definierar inte exakt vad man ska kunna för att få försörjningsstöd.
 12. – Den som har försörjningsstöd ska få 2000 kronor extra under december.
 13. Forskarna har kunnat utesluta andra möjliga förklaringar, som förändringar i barnbidraget, försörjningsstödet, sjukförsäkringen och aktiva arbetsmarknadsåtgärder.
 14. Många av familjerna som bor där har försörjningsstöd och socialtjänsten står till deras förfogande vid behov.
 15. – Kommunerna bedriver ju redan en parallell arbetsmarknadspolitik för de som har försörjningsstöd.
 16. Även försörjningsstöd beräknas öka då konjunkturen viker.
 17. Nu ska man bland annat slå ihop enheten för integration med arbetsmarknad och försörjningsstödet, en reform man hoppas ska spara 3 miljoner och göra att fler får arbete.
 18. Det var inte möjligt, förklarade hon för sin handläggare, eftersom hon samtidigt måste söka jobb för att få fortsatt försörjningsstöd.
 19. Många fastighetsägare accepterar nämligen inte försörjningsstöd som tillräcklig inkomst, säger Hans Swärd, professor vid Lunds universitet i socialt arbete.
 20. Man kan bli medlem om man har försörjningsstöd eller liknande.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?