förse

Synonymer till förse

bidra, bjuda, bringa, effektuera, erbjuda, fixa, frambringa, ge, inbringa, ladda, leverera, rekrytera, saluföra, serva, servera, skaffa, tillfredsställa, tillföra, tillgodose, tillhandahålla, underhålla, uppbringa, utrusta, överlämna

Motsatsord till förse

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förse.

Vad betyder förse?

 1. (ålderdomligt) göra iakttagelser
 2. förutbestämma, på förhand bestämma
 3. utrusta, tillgodose behov; anbringa

Exempel på hur förse används i svenska tidningar

 1. På den panamerikanska motorvägen från norr till söder längs hela den sydamerikanska kontinentens västra kust ska laddstationer förse fordon med el och på sikt med vätgas.
 2. Adeln och prästerskapet innehade egendom och försågs med specifika privilegier och uppdrag (lag och ordning för adeln, spirituell vägledning och utbildning för prästerskapet).
 3. En andningsapparat förses istället med ren luft, till exempel tryckluft.
 4. "Vi kommer att göra allt vi kan för att leverera dessa doser ideellt samtidigt som vi arbetar med parallella leveranskedjor för att förse resten av världen", säger en talesperson för det brittisk–svenska läkemedelsbolaget.
 5. Ford har å sin sida försett de anställda med armband som piper om man kommer för nära varandra, enligt The Detroit News.
 6. I den senaste tappningen – Airpods Pro – försågs de bland annat med brusreducering.
 7. Att förse dem med masker var en liten sak för en utomstående, men ett väldigt konkret sätt att underlätta för både personal och familjerna.
 8. Men att kinesiska uppstickaren Xiaomi valt att ge den en egen lansering och förse den med Pro–etikett skapar förväntningar den inte riktigt kan leva upp till.
 9. Människor förser mig med underbara bilder på saker vi aldrig har sett förut och ber mig skriva en mening eller två.
 10. Dessa har försetts med rinnande vatten så att man ska kunna tvätta händerna ordentligt före och efter ett besök, försäkrar hälsodepartementet på sin hemsida.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av förse

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är leverera en synonym till förse. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.