försvar

Vi hittade 9 synonymer till försvar. Ordet försvar är en synonym till gard och skydd och kan bland annat beskrivas som ”motstånd mot angrepp”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av försvar samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till försvar?

 1. beskydd
 2. defens
 3. defensiv
 4. försvarsmakt
 5. gard
 6. krigsmakt
 7. skydd
 8. stridskrafter
 9. värn

Vad är motsatsen till försvar?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till försvar.

Vad betyder försvar?

 1. motstånd mot angrepp
 2. skydd mot fiende i krig; krigsmakt
 3. skydd från attack eller angrepp

Hur böjs ordet försvar?

 1. försvar
 2. försvaren
 3. försvarens
 4. försvaret
 5. försvarets
 6. försvars

Hur kan ordet ordet försvar användas?

 1. Sverige hade länge ett starkt försvar

Hur används ordet ordet försvar i svenska tidningar?

 1. Vi kommer aldrig att vika oss, aldrig falla undan och aldrig vackla i försvaret av vårt folk, vår frihet och vår härliga amerikanska flagga, sa Trump i en flaggprydd flyghangar.
 2. – Vi kan uppnå fred och välstånd på den koreanska halvön när vi bygger ut vårt nationella försvar och dämpar det amerikanska hotet, ska Kim också ha sagt enligt KCNA.
 3. Idag, söndag, inleds Folk och försvar, i år blir konferensen helt digital till följd av pandemin.
 4. – Crespi tryckte på att vi skulle spela snabbt, ha en högre press i försvaret, passa ut och ta skott när vi anföll, inte spela så mycket inside, berättar Klara Lundquist.
 5. Nu fruktar han att försvarets utbyggnad kan äventyras.
 6. Daniel Zaar som lurade hela Växjö försvaret när han drev bakom kassen och släppte pucken till en helt fri Everberg framför kassen.
 7. I hemliga mejl har Mette Fredriksens högra hand, stabschefen Martin Justesen, instruerat Mogens Jensen i vad han skulle säga till sitt försvar den 10 november.
 8. Att han på grund av en annan fysisk åkomma dessutom måste sitta bredbent kan också ha bidragit, enligt försvaret.
 9. Sedan övergick vi till ett anställt försvar utan värnpliktiga, men värnplikten har ju kommit tillbaka nu, säger Ahlgren apropå den nystartade värnpliktsutbildningen.
 10. Enligt Lundgrens advokat hade Winberg ett intresse i att smutskasta honom, då hon enligt försvaret kunde hamna högre upp på partiets EU–valslista om Lundgren, som var högst upp på listan, petades.
 11. Andreas Braw har arbetat inom försvaret i tio år, med sex års erfarenhet av officersarbete.
 12. Det var ett koncentrerat Sverige som inte har några problem med att dyrka upp den lettiska konservburken till försvar.
 13. Erik Angner, professor i praktisk filosofi vid Stockholms universitet, vill i viss mån ta ungdomarna i försvar.
 14. Hon beskriver känslan på ”sportspråk” i termer av anfall och försvar.
 15. Forskarna tror att hon kanske hör till en kategori som utvecklar svagt försvar mot sjukdomen och därför var extra känslig för att återinsjukna.
 16. Polis, räddningstjänst och dykare från försvaret sökte efter mannen.
 17. Maten höll på att ta slut i butikerna, tv–sändningarna visade bilder på överfulla sjukhus i Italien och Spanien, och försvaret byggde fältsjukhus.
 18. När New York Times förra året skrev om anklagelserna mot prinsen skickade Johan Eliasch in ett skriftligt försvar där han beskrev prins Andrew som ”intensivt lojal mot sina vänner” och att ”lojaliteten ibland inte är i hans bästa intresse”.
 19. exempelvis höjda statsbidrag till välfärden , starkare civilt försvar och ökad självförsörjning av livsmedel.
 20. – Med sådan insyn kan it–chefen skaffa sig insikter om svagheterna i organisationens försvar, vilket kan hjälpa chefen att prioritera och driva på förstärkningar.


Mer information om försvar och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är gard en synonym till försvar. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.