Synonymer till försvarbart

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av försvarbart samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till försvarbart

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till försvarbart.

Vad är motsatsen till försvarbart?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till försvarbart.

Vad betyder försvarbart?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av försvarbart.

Hur böjs försvarbart?

 1. försvarbart

Hur kan ordet försvarbart användas?

Det saknas exempel på hur försvarbart kan användas.

Hur används ordet försvarbart i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet försvarbart används i vanlig text.

 1. I den tyska delstaten Hessen ifrågasatte regeringschefen Volker Bouffier nyligen om det är försvarbart att låta äldre människor sitta ensamma utan att ha kontakt med sina familjemedlemmar under högtiden.
 2. Och det är knappast ekonomiskt försvarbart att köra bemannade färjor sena kvällar och nätter med få eller inga passagerare.
 3. Nej, det är inte ekonomiskt försvarbart att bygga ny järnväg för tåg med en högre hastighet än 130 kilometer i timmen.
 4. Då är det varken rimligt eller humanitärt försvarbart att låta kravet på fast jobb öppna sig som en fallucka på mållinjen.
 5. Det är inte ekonomiskt försvarbart heller att testa varje månad, säger Jenny Schulze, gruppledare på kontrollverksamheten, till SVT Sport.
 6. – Jag tycker det är fullt försvarbart för oss att använda användardata för att göra våra produkter bättre, inklusive annonser.
 7. Själv anser hon inte att det är etiskt försvarbart att använda sig av personlig information på det sättet – även om information är publik.
 8. Det är inte ekologiskt försvarbart att vattna gräs.
 9. Och att ha anställda pausfåglar, det är sannerligen inte ekonomiskt försvarbart i ett modernt medieföretag.
 10. Vi visade att miljöåtgärder är ekonomiskt försvarbart till försumbara kostnader.
 11. Att inkludera pojkar i programmet skulle göra det mer etiskt försvarbart genom att det då blir lika vård för alla, menar han.
 12. Och journalistiken har han aldrig riktigt lämnat, han gör det bara mer på sitt eget sätt, ett mer moraliskt försvarbart sätt.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?