försvarbart

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av försvarbart samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till försvarbart?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till försvarbart.

Vad är motsatsen till försvarbart?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till försvarbart.

Vad betyder försvarbart?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av försvarbart.

Hur böjs ordet försvarbart?

 1. försvarbart

Hur kan ordet ordet försvarbart användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet försvarbart i svenska tidningar?

 1. I den tyska delstaten Hessen ifrågasatte regeringschefen Volker Bouffier nyligen om det är försvarbart att låta äldre människor sitta ensamma utan att ha kontakt med sina familjemedlemmar under högtiden.
 2. Och det är knappast ekonomiskt försvarbart att köra bemannade färjor sena kvällar och nätter med få eller inga passagerare.
 3. Nej, det är inte ekonomiskt försvarbart att bygga ny järnväg för tåg med en högre hastighet än 130 kilometer i timmen.
 4. Då är det varken rimligt eller humanitärt försvarbart att låta kravet på fast jobb öppna sig som en fallucka på mållinjen.
 5. Det är inte ekonomiskt försvarbart heller att testa varje månad, säger Jenny Schulze, gruppledare på kontrollverksamheten, till SVT Sport.
 6. – Jag tycker det är fullt försvarbart för oss att använda användardata för att göra våra produkter bättre, inklusive annonser.
 7. Själv anser hon inte att det är etiskt försvarbart att använda sig av personlig information på det sättet – även om information är publik.
 8. Det är inte ekologiskt försvarbart att vattna gräs.
 9. Och att ha anställda pausfåglar, det är sannerligen inte ekonomiskt försvarbart i ett modernt medieföretag.
 10. Vi visade att miljöåtgärder är ekonomiskt försvarbart till försumbara kostnader.
 11. Att inkludera pojkar i programmet skulle göra det mer etiskt försvarbart genom att det då blir lika vård för alla, menar han.
 12. Och journalistiken har han aldrig riktigt lämnat, han gör det bara mer på sitt eget sätt, ett mer moraliskt försvarbart sätt.


Mer information om försvarbart och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.