Synonymer till försvarsdepartement

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av försvarsdepartement samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till försvarsdepartement

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till försvarsdepartement.

Vad är motsatsen till försvarsdepartement?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till försvarsdepartement.

Vad betyder försvarsdepartement?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av försvarsdepartement.

Hur böjs försvarsdepartement?

 1. försvarsdepartement
 2. försvarsdepartementet

Hur kan ordet försvarsdepartement användas?

Det saknas exempel på hur försvarsdepartement kan användas.

Hur används ordet försvarsdepartement i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet försvarsdepartement används i vanlig text.

 1. – Det ukrainska militärpolitiska ledarskapet fortsätter att följa en destruktiv bana i ett försök att destabilisera situationen i Donetsk, sade Sjojgu under ett sammanträde inom försvarsdepartementet på tisdagen.
 2. Helikoptern eskorterade militära fordon från den militärbas som Ryssland har i Armenien, enligt det ryska försvarsdepartementet.
 3. Det armeniska försvarsdepartementet nekar till anklagelserna.
 4. Nu meddelar det amerikanska försvarsdepartementet att man inrättar en ny specialstyrka.
 5. Sedan försvann han, säger källor på försvarsdepartementet i Bagdad.
 6. Oförändrat blir det också inom försvarsdepartementet, där Florence Parly sitter kvar som minister, säger Macrons rådgivare Alexis Kohler.
 7. Det var enligt försvarsdepartementet DSGE som larmade om läckorna efter en intern utredning och när misstankarna blev kända 2018 beskrev franska rättsliga källor dem som "extremt allvarliga".
 8. Ledamöterna har tillbringat åtskilliga timmar i ett avlyssningssäkert rum på försvarsdepartementet i Stockholm.
 9. Av de smittade vårdas ett 30–tal personer på sjukhus, varav en person på intensivvårdsavdelningen, enligt försvarsdepartementet.
 10. Försvarsberedningen vill flytta tillbaka det civila försvaret från justitiedepartementet och i stället se en ”sammanhållen” ledning ”såväl i fred som vid höjd beredskap” på försvarsdepartementet.
 11. De båda ländernas försvarsdepartement har uppgett att ingen av dem skadades.
 12. Turkiets försvarsdepartement har tidigare fördömt utdelningen av 2019 års Nobelpris till Peter Handke.
 13. – Samtidigt skriver det irakiska försvarsdepartement på sin Facebooksida att uppgifterna om al–Shammari är falska och att man utsett en svensk advokat för att stämma svenska och arabiska tidningar som publicerat uppgifterna.
 14. Men uppgifterna dementeras av landets försvarsdepartement som hotar med rättsliga åtgärder mot flera tidningar.
 15. Belgiens försvarsdepartement kommer att stämma Google för att företaget inte följt uppmaningen att retuschera satellitbilder som visar särskilda militära platser, meddelar en talesperson.
 16. Privata uppfinnare och tänkare vid alla de krigförande ländernas försvarsdepartement började tidigt testa bröstharnesk, heltäckande hjälmar och andra skydd.
 17. Ryssland, som stöder den syriska regeringen, har också uttryckt bekymmer över offensiven, och Rysslands försvarsdepartement har meddelat att ryska soldater dras bort från Afrin för att undvika provokationer.
 18. The Korea Times rapporterade samtidigt att Sydkoreas försvarsdepartement blockerar tillgången till handelssystem för kryptovalutor vid militära anläggningar, och att man också överväger andra reglerande åtgärder.
 19. Rysslands försvarsdepartement uppger att landets bombflyg är färdiga med sina uppdrag från en flygbas i Iran, som använts förra veckan för att bomba i Syrien.
 20. Storbritanniens försvarsdepartement avböjer att kommentera bilderna.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?