förtjusande

Synonymer till förtjusande

bedårande, betagande, charmant, charmerande, charmfull, delikat, fager, fin, grann, het, härlig, intagande, jättefin, jättegullig, ljuv, ljuvlig, läcker, läckerbit, skön, snygg, strålande, tilldragande, tjusig, underbar, utsökt, vacker, älskvärd, ämabel

Motsatsord till förtjusande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förtjusande.

Vad betyder förtjusande?

 1. som hänför med sin charm, charmerande

Exempel på hur förtjusande kan användas

 1. en förtjusande gammal dam

Exempel på hur förtjusande används i svenska tidningar

 1. Och det hela är faktiskt rätt förtjusande, även för den som vanligtvis är måttligt road av tanken på att närstudera medelålders män och deras specialintressen.
 2. En timme med kaffe och sol ovan molnen är förtjusande, men sedan blir det som en repris.
 3. Små förfärliga scener stannar kvar, som den om doktor Mengeles förtjusande lilla romska pojke, som fick choklad och fina kostymer och dansade så fint, som ett litet husdjur – tills Mengele ledde honom till gaskammaren.
 4. Hon har också åstadkommit en förtjusande och övertygande introduktion till ett av den klassiska litteraturens mest gåtfulla mästerverk.
 5. Men den uteblivna statyetten till trots är ”La la land” en förtjusande film som fått lysa upp ett annars ganska mörkt år.
 6. Det finns ganska många och nu känner jag att jag nästan borde skicka ett helt bokpaket till detta förtjusande lilla gossebarn.
 7. Det är förtjusande men också oroande, med slokande och rostande former.
 8. Jag tror förresten, att hon trivs och att hon är ganska fäst vid mig, till och med lite förälskad på ett omedvetet och förtjusande sätt.
 9. Talespersonen Susan Poulton säger att teamet spenderade timmar med att skanna i havet och "sedan kom över något så förtjusande som det där – det är ett riktigt nöje", säger hon.
 10. De leder till ett förtjusande litet stenkapell ovan det rasande havet.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av förtjusande

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är intagande en synonym till förtjusande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.