Synonymer till förutsäga

Vi känner till 11 synonymer till förutsäga. Ordet förutsäga är en synonym till prediktera och prognos och kan beskrivas som ”/försöka/ komma fram till vad som kommer att existera eller inträffa i framtiden, vanligen med hjälp av analys av samtiden eller historiska data”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förutsäga samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till förutsäga

 1. aning
 2. bebåda
 3. förutse
 4. förutsägelse
 5. gissa
 6. prediktera
 7. profetera
 8. prognos
 9. sia
 10. slå vad
 11. spå

Vilka ord betyder nästan samma sak som förutsäga?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till förutsäga. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. ana
 2. prognostisk

Vad är motsatsen till förutsäga?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förutsäga.

Vad betyder förutsäga?

 1. /försöka/ komma fram till vad som kommer att existera eller inträffa i framtiden, vanligen med hjälp av analys av samtiden eller historiska data

Hur böjs förutsäga?

 1. förutsagd
 2. förutsagt
 3. förutsagts
 4. förutsäg
 5. förutsäga
 6. förutsägas
 7. förutsäger

Hur kan ordet förutsäga användas?

Det saknas exempel på hur förutsäga kan användas.

Hur används ordet förutsäga i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet förutsäga används i vanlig text.

 1. För att skapa en dator som kan förutsäga exakt vad som ska hända på en given plats och tidpunkt skulle det krävas ny arbetskraft och betydligt större investeringar än de hundratals miljoner euro som redan pumpas in i Mare Nostrum 4.
 2. Men när de faktiskt äger rum går inte att förutsäga.
 3. Han framhåller att maskininlärning fortfarande är i början av utvecklingen och att vår förmåga att förutsäga olika typer av fel och de konsekvenser som de får är begränsad.
 4. Ett regressionsproblem är ett problem inom övervakad inlärning där modellen ska förutsäga ett tal.
 5. Syftet är att på så sätt kunna förutsäga hur farligt ett sådant här virus kan bli för människor.
 6. Det är notoriskt svårt att både förutsäga suicid och att veta vad som orsakar det på befolkningsnivå.
 7. Det riskerar ge oss en rättvisa som försöker förutsäga framtiden, säger advokaten Matthieu Quinquis till tv–kanalen BFM.
 8. – Om det skulle gå att förutsäga, visar matematiken att det skulle gå väldigt snabbt att minska smittspridningen, säger Jamie Lloyd–Smith vid University of California, Los Angeles, till tidskriften Science.
 9. Här hade Löfven kunnat resonera kring hur svårt det var att förutsäga händelseförloppet på förhand, och att öppenheten kanske ändå var rätt vägval, trots allt.
 10. Därtill har Bluedot tillgång till ett globalt system för flygbiljetter vilket lät dem förutsäga hur viruset skulle spridas.
 11. Eftersom situationen är svår att förutsäga har vi fattat det här beslutet, säger Julia Eriksson Pogorzelska, presskommunikatör vid UD, till TT.
 12. Gasexplosioner sker snabbt och häftigt och är svåra att förutsäga, säger Ari Tryggvason seismolog vid Uppsala Universitet.
 13. Genom att sedan gentesta frön har de dessutom kunnat förutsäga i vilken utsträckning det blivandet trädet kommer att vara immunt mot askskottsjuka eller ej.
 14. De senaste åren har hon förutsagt att den bruna färgen är det nya svarta.
 15. James Peebles kunde förutsäga att den materia som vi består av bara utgör fem procent av universum.
 16. – Hur långt det kommer gå innan det stoppas och hur mycket motstånd det kommer att bli är svårt att förutsäga.
 17. Modellen kan förutsäga ca 80 procent av niornas betyg och sätter luppen på att vi i Göteborg behöver bli mycket bättre på att kompensera för elevers olika förutsättningar i skolan.
 18. ”Det är tidigt att förutsäga prissättningen.
 19. Men tillsammans med många andra hade han förutsagt de ojämnheter i den kosmiska bakgrundsstrålningen som satelliterna Cobe, Wmap och Planck sedan mätte med allt större precision.
 20. Jag kanske hade kunnat lägga en annan linje om jag hade vetat hur det såg ut i banan, men det är svårt att förutsäga.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är prediktera en synonym till förutsäga. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på förutsäga