Synonymer till förutsägelse

Vi känner till 6 synonymer till förutsägelse. Ordet förutsägelse är en synonym till prognos och prognostisk och kan bland annat beskrivas som ”handlingen att förutsäga något, prognos, profetia”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förutsägelse samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till förutsägelse

 1. bebådelse
 2. förutsäga
 3. prediktion
 4. prognos
 5. prognostisk
 6. spådom

Vad är motsatsen till förutsägelse?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förutsägelse.

Vad betyder förutsägelse?

 1. handlingen att förutsäga något, prognos, profetia
 2. förutspått framtida händelseförlopp

Hur böjs förutsägelse?

 1. förutsägelse
 2. förutsägelsen
 3. förutsägelsens
 4. förutsägelser
 5. förutsägelserna
 6. förutsägelsernas
 7. förutsägelsers
 8. förutsägelses

Hur kan ordet förutsägelse användas?

Det saknas exempel på hur förutsägelse kan användas.

Hur används ordet förutsägelse i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet förutsägelse används i vanlig text.

 1. Olyckskorparna spådde inflation, men förutsägelsen bestreds av president Joe Bidens tjänstemän.
 2. Dessa förutsägelser är en grundläggande del av strukturen i Shakespeares illusionslösa beskrivning av maktkampen i det medeltida Skottland, där Macbeth genom att mörda ett antal av sina rivaler till slut lägger beslag på den skotska kungakronan.
 3. Liksom med all maskininlärning behöver du kolla det artificiella neuronnätets förutsägelser mot en särskild datamängd för validering.
 4. – Jag är medveten om att ett av skälen till att många av er röstade på mig är förväntningar på en korrekt analys och riktiga förutsägelser i frågor om Nordkorea.
 5. Upptäckten är egentligen inte oväntad, utan går helt i linje med de förutsägelser fysikern Albert Einstein gjorde för drygt 100 år sedan då han formulerade den allmänna relativitetsteorin.
 6. De som gör förutsägelser för våra nordliga breddgrader håller bland annat koll på vissa storskaliga väderfenomen över Nordatlanten och Arktis.
 7. Trumps ”förutsägelse” om bin Ladin går inte att styrka.
 8. – Det var en förutsägelse han gjorde redan 1982 och är något som dagens modeller har visat stämmer.
 9. En annan förutsägelse är att det förhållandet kommer att minska den närmsta tiden.
 10. Utan rätt utrustning och kunskap tillgänglig handlar alkoholhalten på flaskans etikett om en förutsägelse om vad den borde bli utifrån ingredienser och jäsprocess.
 11. Sedan 2014 har resultaten, tvärtemot olyckskorparnas förutsägelser, förbättrats.
 12. Med tanke på hur det gick i sommarens val vore det osannolikt, anser Barnard – som dock konstaterar att det är svårt att göra några hållbara förutsägelser i den turbulenta tid som har satt sin prägel på den brittiska politiken.
 13. Studien, som publicerades i december 2016, i Journal of Applied Physiology, kan hjälpa till att ompröva vetenskapliga förutsägelser om hur våra kroppar åldras och vad som är möjligt för oss atletiskt, oavsett ålder.
 14. Företaget ger sig självt gott betyg för spaningen inför 2017 med sju korrekta förutsägelser och tre delvis korrekta.
 15. Den optimistiska förutsägelsen gör Oriol Junquera, historieprofessor och ledare för det klassiska republikanska vänsterpartiet ERC som vill bli av med både monarkin och Madrid–regeringen.
 16. Ibland vill man inte behöva plöja en rad essäer för att bilda sig en uppfattning, det räcker med en ”7 bästa förutsägelserna av Oraklet i Delfi” för att få tillräckligt kött på benen.
 17. Vad skulle hända om man införde lite rimlig framtidspessimism i lyckokakeindustrin? Herr B hetsäter kakor på jakt efter bättre och sannare förutsägelser.
 18. Om någon erbjuder en förutsägelse för en hel sommar eller en hel vinter väcker det stort intresse.
 19. Men förutsägelsen tillfogas en tydlig brasklapp om att mildväder kan bryta igenom.
 20. Historieprofessorn Allan Lichtman har sedan 1984 haft rätt i sina förutsägelser om vem som ska segra i det amerikanska presidentvalet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är prognos en synonym till förutsägelse. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?