förverkliga

Förverkliga är synonymt med genomdriva och genomföra och kan bland annat beskrivas som ”gör verklig, realiserar ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förverkliga och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till förverkliga

framtvinga, genomdriva, genomföra, infria, realisera, uppfylla, uträtta, verkställa

Motsatsord till förverkliga

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till förverkliga.

Vad betyder förverkliga?

 1. gör verklig, realiserar 
 2. göra verklig, realisera, verkställa

Exempel på hur ordet förverkliga kan användas

 1. hon lyckades förverkliga sina drömmar och blev läkare

Exempel på hur ordet förverkliga används i svenska tidningar

 1. – Det är ett fantasiprojekt men min förhoppning är att det ska finnas vilja att förverkliga detta, eller en bråkdel av det.
 2. Just de företag vars teknik hjälper företag som Byd att förverkliga sina visioner.
 3. – Det kan vara att säga till någon att han eller hon behöver bättre dagsrutiner för att förverkliga idén.
 4. Vänsterpartiet arbetar med de förslagen och vi är redo att förhandla med regeringen för att förverkliga en sådan plan.
 5. Ett annat skulle vara 1933, Per Albin Hansson i en uppgörelse med bönderna sålde ut partiets övertygelse om frihandel för att få förverkliga arbetsmarknadspolitiken.
 6. Därför söker de nu 96 000 kronor via Kampradsstiftelsen för att kunna förverkliga idén.
 7. Tyvärr har regeringen gjort alldeles för lite för att förverkliga alla dessa idéer utöver att tillsätta ett antal utredningar varav huvuddelen är försenade.
 8. Det har ibland kallats för Singapore–modellen och det finns observatörer som spekulerar i att Boris Johnson drömmer om att förverkliga den modellen.
 9. – I vår förvaltning arbetar vi för att hjälpa människor att förverkliga sina drömmar, oavsett om det handlar om boende, utbildning, arbete eller företagande.
 10. Om beslutet förverkligas är det den enskilt största segern för domstolen på många år.
 11. Allmän värnplikt gör att detta skulle kunna förverkligas.
 12. Idén föddes för omkring tio år sedan, och nu har forskargruppen fått loss pengar från Innovation Fund Denmark för att förverkliga konceptet Thin Lens.
 13. De anses vara bäst lämpade att förverkliga nya idéer och säkerställa stabilitet i USA.
 14. De vill förverkliga det här, något annat finns inte på kartan.
 15. Den som vill förverkliga en journalistisk bokidé, en reportageresa eller en tidskrävande granskning kan nu samla in bidrag direkt via sina egna plattformar.
 16. – Det är olyckligt att det finns en så stor differens så att man endast kan förverkliga hälften av Försvarsberedningens förslag till 2025 och tre fjärdedelar fram till 2030, säger försvarsutskottets nye ordförande Pål Jonsson (M) till DN.
 17. – Försvarsberedningens förslag till krigsorganisation är den som vi vill förverkliga och som vi har för avsikt att driva igenom.
 18. Samsung blir först i världen med att förverkliga en så extrem design, ska en utvecklare ha sagt, enligt The Elec.
 19. Om du är redo för att förverkliga drömmen om att arbeta för dig själv bör du göra en kursändring i karriären.
 20. Med höghastighetsbanor kommer såväl finansiella som reella resurser i landets byggkapacitet att bli uppbundna för lång tid framåt och då förhindra att lönsamma projekt förverkligas.
 21. – Att riva en äldre del av Handelshögskolan är en del i projektet Västlänken, men också en nödvändighet för att kunna förverkliga fakultetens långsiktiga expansion, säger Henninge.
 22. Enligt Yle tillsatte utrikesdepartementet en särskild arbetsgrupp den 15 november med mål att utreda hur de finländska barnens trygghet och grundläggande rättigheter kan förverkligas i enligt med grundlagen.
 23. Det finns ambitiösa kommuner i landet men vi vet att mycket av arbetet för att förverkliga barnets rättigheter drivs av nyckelpersoner ute i kommunerna.
 24. Forskaren Matin Kamal vill hjälpa fattiga och rädda miljön, men lyckas inte förverkliga sina visioner.
 25. Att låta människor från andra länder komma hit för att förverkliga ambitioner och bidra med sin kapacitet på arbetsmarknaden är att spela en konstruktiv roll i världen, och dessutom något Sverige tjänar på.
 26. Idas väg mot att kunna förverkliga OS–drömmen innehåller två viktiga steg.
 27. De beskrivs som det moderna idealparet, det eviga exemplet på att man kan vara både fria tänkare och radikala feminister, att man kan förverkliga sig själv, ligga med vem man vill och samtidigt ha trygghet och närhet livet ut.
 28. Men mycket återstår innan en verklig, hållbar fred förverkligats.
 29. Vilka visioner som kommer att förverkligas i nästa generations Slakthusområde återstår att se, tanken är att allting ska stå färdigt 2030.
 30. När IS framryckningar hotade att förverkliga planerna om en islamisk stat i Levanten, så stötte de på en fiende som stod för motsatsen till att vad IS stred för.
 31. När de vuxna jagar kickar och ska förverkliga sig själva är det som så ofta barnen som kommer i kläm.
 32. En möjlig utgång är därför att ett sådant samarbete kan föra Trudeau ett steg närmare att förverkliga sina stora ord.
 33. Utgångspunkten är den enskilde individens frihet och möjlighet att förverkliga sig själv.
 34. En stad där varje barn har möjlighet att nå sin fulla potential och förverkliga sina drömmar.
 35. I början av seklet förverkligade Gunnar och Kerstin sin dröm då de köpte Medevi säteri.
 36. Först med Perssons entré som skolminister kunde kommunaliseringen förverkligas.
 37. Hon anser att fler av de 75 punkter som den parlamentariska landsbygdskommittén lade fram för ett år sedan borde förverkligas.
 38. Ni vet – förverkliga den där drömmen om yrkestiteln man aldrig fick, eller bara trotsigt fördjupa sig i något obskyrt akademiskt område och kunna orera om det tills intresseklubben antecknat ihjäl sig.
 39. Utöver tidigare mångmiljardsatsningar på landsbygden vill regeringen satsa 1,5 miljarder kronor 2019–2020 och därefter 400 miljoner årligen på att förverkliga merparten av landsbygdskommitténs förslag.
 40. Vi vill förverkliga idén om ett Europa där demokrati och välfärd förenas med en dynamisk ekonomi och kultur.
 41. Men det här var matchen där 35–årgiga Olga Rodinova skulle få förverkliga sin dröm.
 42. I ett längre perspektiv kan det därför behövas uppåt 100 miljarder för att förverkliga Trafikverkets drömbild om dubbelt så många tåg med Västlänken.
 43. Det är därmed andra året i rad som säsongen tar slut för Modo redan i mars och drömmarna om att åter igen bli ett SHL–lag kommer inte att förverkligas.
 44. Däremellan hinner hon med både "Lantzkampen" i P1 och att förverkliga en gammal dröm.
 45. Risken för att Trumpregeringen förverkligar hotet om tullar på stål och aluminium på 25 respektive 10 procent anses ha ökat på senare dagar.
 46. Han har tidigare hotat att avgå om tarifferna förverkligas.
 47. Han övertalar Åsa (Agnes Lindström Bolmgren) på Konditori Bivur att de tillsammans ska förverkliga hans dröm.
 48. ”Hon drömde stora drömmar och hon var inte rädd för att förverkliga dem”, skrev Kim Walls lärare Howard French i Colombia Journalism Review när hon hittades död.
 49. – Redan 2012 när Xi Jinping kom till makten föresatte han sig att förverkliga vissa mål.
 50. Men det var precis vad han gjorde när han, sent i livet, förverkligade sin dröm om en egen hästgård.
 51. Vi utvecklar för att förverkliga vår vision om en utsläppsfri, en stressfri och olycksfri mobilitet, säger Volkmar Denner.
 52. – Vi ville ge oss själva chansen att förverkliga det, säger Sara Färlin Tynelius.
 53. – Jag är tacksam för alla som har hjälp mig i Modo, att tillåta mig förverkliga min dröm.
 54. Vad Anders innan byggt i modell förverkligades nu i full skala.
 55. Vid ett tillfälle förverkligade han en av sina drömmar, att gå i vinnarcirkeln på Solvalla efter det att hans mest framgångsrika häst, Florican Will, vunnit ett lopp i hård konkurrens.
 56. Hans efterträdare Roh Moo–Hyun försökte återuppliva islossningen i samband med mötet 2007, men de löften om nedrustning och bättre förbindelser som kom vid mötena förverkligades aldrig.
 57. – Det är spännande tider på B–Reel, vi växer med kunder som attraheras av vår syn påkommunikation och framtiden, och med personal som kan hjälpa oss att förverkliga våra högt ställda ambitioner.
 58. Vi måste aktivt arbeta för att eliminera dessa hinder och uppmuntra kvinnor att förverkliga sina drömmar och uttrycka  sina passioner och kreativitet genom musik.
 59. Jag har flera projekt på gång för att förverkliga det.
 60. En sådan expansion kräver, och uppmanar till, fler passagerare, linjer, avgångar, flygplan och mer av Karolina Skogs klimatångest för att förverkliga.
 61. En schweizisk stiftelse kallad Decentralized Autonomous Vehicles, Dav, har en storslagen vision som de nu ber om kapital för att förverkliga.
 62. Jag själv blev på ett hörn en oavsiktlig aktör när det löftet inte förverkligades.
 63. Kvinnan åtalades även för stämpling till mord, men hon friades på den punkten eftersom domstolen bedömer att risken för att brottet skulle förverkligas var liten.
 64. Att bli mamma igen är inte den enda stora förändringen i Erika Jureskogs liv, under föräldraledigheten ska hon satsa på att förverkliga kockdrömmarna.
 65. Varje människa är unik, och hennes uppgift är att förverkliga sin unicitet.
 66. Då hade pappa Ugo ägnat 35 år åt att förverkliga sin dröm.
 67. När hon kom till Sverige så förstod hon att hon kunde förverkliga sin dröm.
 68. Därmed beror möjligheterna att förverkliga förslaget i hög grad på regeringen.
 69. Skolan ska vara en plats där drömmar skapas men framför allt där kunskaper förverkligar drömmar, säger Jan Björklund.
 70. Romanen fokuserar på den utseendemässigt intetsägande men smarta finanskillen Mark och hans mycket snyggare hustru Karen, hon som valt att försöka förverkliga sig själv som super–mama snarare än troféfru.
 71. I praktiken är det därmed riskfritt för Morawiecki och hans kollegor att fortsätta förverkliga sina planer.
 72. Hon fick idén redan förra året (närmare bestämt förra veckan) och gjorde slag i saken och förverkligade idén under lördagen.
 73. I rymden förstod Muhammed Faris vilken unik upplevelse han hade och bestämde att han ville bygga ett rymdforskningsinstitut i Syrien för ungdomar med samma drömmar som han hade haft och kunnat förverkliga.
 74. Det är helt enkelt en investering som kräver lånefinansiering för att kunna förverkligas inom rimlig tid.
 75. En musikrörelse som ger barn en positiv utveckling, verktyg att förverkliga sina drömmar och skapa ett bättre liv.
 76. Trots tidsandans inskränkthet gällande kvinnors utbildning och ställning lyckades Märit förverkliga sina drömmar.
 77. Tords uppgift blev att genom naturvårdsinventering beskriva konsekvenserna i landskapet om planen förverkligades.
 78. * Jurij Nagornych, vice idrottsminister, fick enligt visselblåsaren ansvaret att sätta ihop en grupp som skulle förverkliga ”beställningen” från Mutko.
 79. Jag kände att jag ville testa några andra drömmar som jag haft, men inte kunnat förverkliga inom Egmont.
 80. Skolornas studie– och yrkesvägledning behöver utvecklas, anser regeringen och tillsätter en utredning om hur det kan förverkligas.
 81. "Integreringen av MHPS framskrider snabbare än vi förväntat och vi förväntar oss nu kunna förverkliga 50 miljoner euro i synergier på run–rate–nivå före slutet av 2017", skriver Konecrances.
 82. Och jag vet av trista historiska fakta att döma att den här drömmen som Kerstin Thorvall aldrig förverkligades, och det är klart att inte alla blir det, förverkligade, men den såg nästan exakt likadan ut som många av mina egna.
 83. Lusten frodas när man hjälps åt, delar på det som behöver göras, bryr sig om och uppmuntrar, har ögon för varandra och låter båda förverkliga sina drömmar så gott det går.
 84. Lina Bembe förverkligar pseudonymen ”Girlfriends” sexuella fantasi som filmen bygger på.
 85. Då denna omöjliga förhoppning inte förverkligas ägnar han sig i stället åt mord, svek, krigshetsande och förräderi.
 86. Fälldins insatser förverkligades och under 1970– och 1980–talen bildades högskolor runt om i Sverige.
 87. Det känns kul att kunna hjälpa till att förverkliga en dröm med en egen kollektion för alla i vårt nätverk som brinner för mode och skönhet, säger Vigor Sörman i en kommentar.
 88. Viktigast, enligt Putin, blir att förverkliga de gemensamma energiprojekten.
 89. När jag har kunskapen i egna händer, kan jag använda den kunskapen till att tänka, förändra, förverkliga.
 90. Det vi behöver nu är inte mer av intern konflikt eller personliga ultimatum, utan se hur vi konstruktivt kan arbeta framåt så att vi kan förverkliga så mycket som möjligt i regeringsställning.
 91. En lokal och generös kulturpolitik har gjort det möjligt att förverkliga sig på hemmaplan.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till förverkliga är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är genomdriva en synonym till förverkliga. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.