Synonymer till Fabian

Fabian kan beskrivas som ”ett mansnamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Fabian samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Fabian

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Fabian.

Vad är motsatsen till Fabian?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Fabian.

Vad betyder Fabian?

 1. ett mansnamn

Hur kan ordet Fabian användas?

Det saknas exempel på hur Fabian kan användas.

Hur används ordet Fabian i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Fabian används i vanlig text.

 1. Carlsson parades i mötet med Finland ihop med Filip Bystedt, som han lirat med tidigare, och Fabian Wagner.
 2. Med Fabian Lysell i utvisningsbåset och med drygt en minut kvar på matchklockan så klev Stjernborg fram och frälste Sverige.
 3. Två av Juniorkronornas bästa spelare Leo Carlsson och Fabian Lysell saknades i matchen mot Tjeckien.
 4. – Det är mycket känslor kring den här matchen, säger Fabian Schär till TV4.
 5. Nyligen dömdes skolmördaren Fabian Cederholm i Malmö till livstids fängelse trots att det konstaterats att han hade en autismspektrumstörning.
 6. Svensk mästare blev till slut Melwin Lycke Holm, 17, som seglade över det nya personliga rekordet 2,16 i första försöket och därmed slog Fabian Delryd som stannade på 2,14.
 7. Född 1975 i Kungsbacka, i dag bosatt i Stockholm med maken Simon Crawford–Phillips (pianist och dirigent) samt barnen Maya och Fabian, 14 respektive 9 år.
 8. Fabian Nikolajeff tar avstamp, mot den brinnande ringen.
 9. Starkt! Fabian Delph är avstängd.
 10. Gibraltars chefsminister Fabian Picardo liknar tongångarna vid dem som riktades mot judar på 1930–talet.
 11. Som det ser ut just nu är ingen frihetsberövad, säger Fabian Hamnqvist, presstalesperson vid polisregion Mitt, vid 08.
 12. – En av kvinnorna är i 60–årsåldern, den andra är snarare i 25–årsåldern, säger Fabian Hamnqvist, presstalesperson vid polisen i region Mitt.
 13. – I samband med att polisen kom till platsen kom även ambulans och kunde konstatera att mannen avlidit, säger Fabian Hamnqvist, presstalesperson vid polisen region MItt, till TT.
 14. Ulrika och Jonas och deras tre barn Sara, Hanna och Fabian har haft bunkar och våg på diskbänken för att kontrollväga både fast och flytande föda som de inte ätit upp.
 15. Allt hon minns är att hjälten hann presentera sig som "Fabian".
 16. Det här skulle Apple Watch kunna göra i stället, säger Fabian Ruben, legitimerad läkare och programledare på teknikpodden ”Bilar med sladd”.
 17. Trea i loppet blev Fabian Hertner från Schweiz.
 18. Och gör om den till något som förhoppningsvis kan rädda liv, säger Fabian Lakander, art director på ANR BBDO som arbetat med kampanjen.
 19. Parallellt med namnbytet, som skulle signalera byråns alltmer fullserviceinriktade erbjudande, tog Mirja Kais över som vd efter Fabian Zwedberg.
 20. Färjestad beslutade sig nämligen snabbt att återkalla den utlånade anfallaren Fabian Zetterlund eftersom man befarande en lång avstängning av den slovakiske spelaren.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på Fabian

Läs mer om namnet Fabian

Läs mer om namnet Fabian på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Fabian, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.

Bild till ordet Fabian

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Fabian.

Bild med texten Fabian