Synonymer till fabricera

Vi känner till 6 synonymer till fabricera. Ordet fabricera är en synonym till framställa och förfalska och kan bland annat beskrivas som ”tillverkar (i fabrik)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fabricera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fabricera

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet fabricera och kan ofta användas istället.

 1. falsifiera
 2. framställa
 3. förfalska
 4. hitta på
 5. producera
 6. tillverka

Vad är motsatsen till fabricera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fabricera.

Vad betyder fabricera?

 1. tillverkar (i fabrik)
 2. (bildligt) hitta på, ljuga; konstruera (förfalska) bevis
 3. tillverka (i fabrik)

Hur kan ordet fabricera användas?

Det saknas exempel på hur fabricera kan användas.

Hur används ordet fabricera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fabricera används i vanlig text.

 1. Ukraina har svarat med att förneka att man skickat några sabotörer över gränsen och anklagar Ryssland för att ha fabricerat händelsen.
 2. Givetvis är jag glad över beslutet, men jag är också besviken över att det svenska rättsväsendet över huvud taget utgår från fabricerade brottsanklagelser gentemot mig och andra.
 3. Putins plan har hela tiden varit att invadera Ukraina, anser Blinken, som kallar situationen för en av Ryssland ”fabricerad kris”.
 4. Enligt kinesiska statskontrollerade medier avfärdas alla anklagelser mot Huawei som "fabricerade".
 5. Hoten kunde ju vara fabricerade, resonerade de.
 6. Människorättsorganisationer anklagar landets regeringen för att fabricera bevis mot oppositionella, USA har infört sanktioner mot ett antal nicaraguaner och kallar landets ledare för ”en diktator”.
 7. Detta är fabricerat och helt motiverat av politiska syften, säger det kinesiska utrikesdepartementets talesman Zhao Lijian.
 8. Iran har avfärdat anklagelserna och hävdat att attentatsanklagelserna fabricerats av NCRI, som framför allt utgörs av den delvis väpnade motståndsrörelsen Folkets mujahedin.
 9. ”Medieplattformar och misstänkta sajter har kommit med fabricerade lögnaktiga nyheter [.
 10. Den första handlar om ifall innehållet har förändrats eller fabricerats på ett avgörande och vilseledande sätt så att det ”i grunden förändrar dess komposition, följdordning, tidpunkt eller hur det presenteras”.
 11. Men regeringen informerade inte försvaret, och Försvarsmakten hittade rapporten från Kustbevakningen först efter att DN avslöjat att mannen även fabricerat sin officersexamen.
 12. – Man kan också fabricera bevis för att fälla någon i en domstol.
 13. Från Trumps kritiker har det förekommit jämförelser med komedifilmen Wag the Dog från 1997, där Vita huset fabricerar ett krig för att distrahera från en skandal på hemmaplan, säger Bergfeldt.
 14. Under sitt framträdande i ärendet på onsdagkvällen anklagade Netanyahu åklagarämbetet och polisen för att ”på uppdrag av vänstern och pressen” ha fabricerat bevismaterial mot honom.
 15. Familjen menar att flera omständigheter som ligger bakom omhändertagandet av pojken är fabricerade.
 16. Utan att uttryckligen beskriva vilka uppgifter det rör sig om så skriver man att ”medieplattformar och misstänkta sajter har kommit med fabricerade lögnaktiga nyheter [.
 17. År 1932 rapporterade säkerhetstjänsten att där ”fall av fabricerad hunger avslöjas bör förövarna betraktas som kontrarevolutionära element”.
 18. Att anklagelsen är fabricerad är helt uppenbart.
 19. På 1930–talet slår en domstol i Bern fast att det sannolikt var Ochranan som fabricerat protokollen.
 20. Myndigheterna ser miljöorganisationer som ett hot, och stoppar internationell finansiering och fabricerar åtal.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är framställa en synonym till fabricera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på fabricera

Bild till ordet fabricera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet fabricera.

Bild med texten fabricera