Synonymer till Facebook

Facebook kan beskrivas som ”en sorts mötesplats på Internet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Facebook samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Facebook

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Facebook.

Vad är motsatsen till Facebook?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Facebook.

Vad betyder Facebook?

 1. en sorts mötesplats på Internet

Hur böjs Facebook?

 1. Facebook

Hur kan ordet Facebook användas?

Det saknas exempel på hur Facebook kan användas.

Hur används ordet Facebook i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Facebook används i vanlig text.

 1. Techjättarna Google och Facebook döms att betala totalt över två miljarder kronor i böter för att företagen är för otydliga med hur de använder så kallade kakor.
 2. Ilskan har varit så stor att kyrkan sett sig tvingad att gå ut med en ursäkt på Facebook, enligt New York Times.
 3. Ellisons comeback på de här nivåerna är lite av en överraskning eftersom generationen techbolag som kom efter Oracle, som Google, Amazon och Facebook har vuxit mycket snabbare, skriver CNBC.
 4. Hon är välkommen till DF”, skrev exempelvis partiledaren Kristian Thulesen Dahl på Facebook samma dag som hon kom med beskedet.
 5. Ett stort nätverk av konton som härstammar från Kina har stoppats av Facebook – med anledning av en stor bluff som involverar en schweizisk forskare som inte existerar.
 6. Den utlöste dock den största interaktionen på Facebook.
 7. Det var inte så när vi gjorde 4g att vi hade koll på vad det skulle användas till, vi hade inte Netflix eller Facebook i tanken.
 8. Börsnoteringen – den största för ett amerikanskt bolag sedan Facebook 2012 – har än så länge inte gjort investerarna besvikna.
 9. Meta, det nya namnet på moderbolaget under vilka bland andra Facebook och Instagram verkar, kommer att göra stora förändringar kring vilken typ av annonser som användarna möts av på plattformarna från och med 2022.
 10. Strax efter skriver den nya partiledaren på Facebook att hon bjudit in Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar till samtal.
 11. Den amerikanske expresidenten kastades ut från Facebook och Twitter efter stormningen av Kapitolium den 6 januari.
 12. På gästlistan står stats– och regeringschefer, forskare och experter – men även en rad organisationer, liksom representanter för de sociala medierna Facebook, Google och Tiktok.
 13. De nya funktionerna bekräftades av Nick Clegg, tidigare brittisk vice premiärminister och numera ansvarig för globala frågor hos Instagrams ägare Facebook, i en intervju med amerikanska CNN i söndags.
 14. Andra leverantörer som tillhandahåller arbetsplatsappar är bland annat Zoom, Google, Facebook och Cisco.
 15. På Facebook och Instagram har Kavla ner tusentals gillamarkeringar och har på 14 veckor nått över en kvarts miljon.
 16. – Jag har varit helt öppen med mitt beslut bland människor och på Facebook och har mött mest positiva reaktioner, men det finns också en del som blir extremt provocerade, säger han.
 17. I trailers publicerade på Facebook ses Jan Myrdal och hans gamle vän och trätobroder Lasse Diding gnabbas som ett gammalt gift par.
 18. Ett av de mer kända företagen är Facebook, där man kan samla in pengar till vängörande ändamål när man fyller år.
 19. ”Engagemang ska inte heller blandas ihop med hur många personer som faktiskt ser det på Facebook”, säger Facebooks talesperson.
 20. Områdespolis Jessica Ljung ger medhåll i ett inlägg på Facebook.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på Facebook