Synonymer till faktiskt

Vi känner till 5 synonymer till faktiskt. Ordet faktiskt är en synonym till minsann och rentav och kan beskrivas som ”verkligen, i själva verket”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av faktiskt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till faktiskt

 1. minsann
 2. rentav
 3. riktig
 4. sannerligen
 5. verkligen

Vad är motsatsen till faktiskt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till faktiskt.

Vad betyder faktiskt?

 1. verkligen, i själva verket

Hur böjs faktiskt?

 1. faktiskt

Hur kan ordet faktiskt användas?

Följande exempelmeningar visar hur faktiskt kan användas.

 1. det är faktiskt sant att Anders har träffat kungen

Hur används ordet faktiskt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet faktiskt används i vanlig text.

 1. – Jag tänker faktiskt väldigt lite på det, bortsett från när vi tar tester, säger norrmannen.
 2. En är att Kina faktiskt inte verkar se de politiska slitningarna som ett särskilt stort problem, utan som en del av en nödvändig kamp för att försvara sina positioner.
 3. Att prata om hur man vill ha det då man blir gammal, och också om hur det ska bli då man dött, är faktiskt en stor hjälp för de anhöriga, tycker både Anna Hemlin och Liria Ortiz.
 4. – Hans försvar, att han inte insåg att han var på en fest, är så löjligt att det faktiskt är förolämpande för den brittiska allmänheten, säger han, enligt Reuters.
 5. De som faktiskt vårdas för svår covid klumpas i statistiken nämligen ihop med patienter som vårdas för något helt annat, men som inne på sjukhuset testat positivt för covid.
 6. Man ska inte gå från sitt lönesamtal utan att få reda på vad man faktiskt får i löneökning.
 7. Vi vill se tydligare signaler till att det faktiskt är statliga boende som man vill bo på, säger Maria Malmer Stenergard, Moderaternas migrationspolitiska talesperson.
 8. Hon tror att insikten om att man faktiskt inte är ensam om den typen av upplevelser kan vara både tröstande och hjälpa en att ta sig ut på andra sidan.
 9. Däremot är det naturligtvis viktigt att myndigheterna klarlägger vad som faktiskt har hänt.
 10. Fåglar har små hjärnor men deras hjärnceller ligger tätare packade än hos däggdjur och många grupper, särskilt kråkfåglar och papegojor, har faktiskt fler hjärnceller än de flesta däggdjur.
 11. I den tidiga Serie A–matchen, som faktiskt blev av, förlorade Albin Ekdals Sampdoria med 1–2 i hemmamötet med Cagliari.
 12. För digitala konstnärer kan det vare ett sätt att faktiskt sälja sin konst, för köpare och samlare kan det vara ett sätt att stödja konstnärer, potentiellt göra sig en hacka eller ha något att skryta om.
 13. – Han bestrider givetvis de här misstankarna mot honom, och han tycker att det känns anmärkningsvärt att åklagaren faktiskt åtalar honom för att med flit ha försökt skada människor.
 14. Faktum är att de så kallade samverkansprojekten blir allt färre, alltså processerna innan planen realiseras i ett tillstånd och sedan beslut att faktiskt bygga.
 15. – Det känns faktiskt väldigt skönt, säger Erik Waller, vice hamnkapten på Göteborgs hamn till P4 Göteborg.
 16. De som är bäst lämpade att fördela pengar är snarare de som är nära en sorts verksamhet, som förstår den och är beroende av att den faktiskt ger ett gott resultat.
 17. – Jag tror att det finns mer att ge ikväll faktiskt.
 18. Men det är svårt att få en överblick i hur många doser som faktiskt går till spillo.
 19. Insatsen för att bärga det danska fartyget fortsätter, men det är fortsatt oklart när det faktiskt blir av.
 20. En tid där USA och Kina faktiskt drar åt samma håll.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är minsann en synonym till faktiskt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?