familjeföretag

Synonymer till familjeföretag

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till familjeföretag.

Motsatsord till familjeföretag

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till familjeföretag.

Vad betyder familjeföretag?

 1. företag som drivs eller styrs av familjemedlemmar

Exempel på hur familjeföretag används i svenska tidningar

 1. Han är delägare i det nystartade familjeföretaget Glice Scandinavia, som har försäljningsagenturen för en ekologisk, syntetisk is med möjlighet till skridskoåkning för medborgarna även under varmare vinterdagar – eller till och med sommardagar.
 2. Hörmann–gruppen har tillverkat och levererat fler än 15 miljoner portar över hela världen sedan det tyska familjeföretaget grundades 1935.
 3. Vice vd Dan Andersson har hastigt fått rycka ut på kundmöte på en byggarbetsplats, och hans syster Maria Andersson Henningsson – ny vd i familjeföretaget – får ta emot på egen hand.
 4. – Det har också kritiserats för att det skulle påverka familjeföretag och generationsskiften och jag har väldigt svårt att se att regeringen skulle lägga fram förslag som försvårar på det området.
 5. År 2004 föreslog den dåvarande socialdemokratiska regeringen att arvsskatten skulle avskaffas, då den försvårade generationsskiften i familjeföretag.
 6. Det skulle kraftigt försvåra generationsskiften i familjeföretag, vare sig det sker när ägaren avlider (arv) eller tidigare (gåva).
 7. Svenskt näringsliv bärs också upp av nya och gamla familjeföretag som år efter år levererar produkter som kunderna efterfrågar.
 8. I filmens inledning kör frun i familjen, Anne Laurent spelad av Isabelle Huppert, bil längs det höga stängsel som familjeföretaget byggt för att hindra flyktingar från att ta sig in i tunneln för vidare flykt mot England.
 9. Nu kan familjeföretag gå i arv och ingen ska behöva flytta utomlands eller åstadkomma krångliga skatteupplägg för att behålla sin verksamhet.
 10. Ingvar Kamprads död blir ett test för familjeföretaget Ikea, enligt experten och forskaren Annelie Karlsson.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av familjeföretag

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.