fas

Fas är synonymt med moment och skede och kan bland annat beskrivas som ”läge i ett händelseförlopp, skede”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fas och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till fas

arena, etapp, grad, moment, skede, stadium

Motsatsord till fas

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fas.

Vad betyder fas?

 1. läge i ett händelseförlopp, skede
 2. skede

Exempel på hur ordet fas kan användas

 1. projektets sista fas har påbörjats

Exempel på hur ordet fas används i svenska tidningar

 1. Staden New York går in i nästa fas av återöppnande efter coronapandemin – nu blir det bland annat möjligt att äta på uteserveringar.
 2. Alla har behövt bidra för att tackla den initiala fasen för att rädda så många liv och försörjningsmöjligheter som möjligt och starta om ekonomin.
 3. Men redan i den nedåtgående förälskelsekurvan är man på väg in i en skörare fas i den naturliga relationscykeln.
 4. Nu går vi en helt annan fas i familjelivet och ska flytta till Sverige permanent med två barn.
 5. Sony bekräftar att man ligger i fas för ”lansering till julhandeln”.
 6. – Där kan man få ut information varje sekund om spänning och ström och hur mycket som dras för varje fas, berättar Henrik Hagberg, projektledare på Ellevio.
 7. Utifrån det ska sedan mjukvaran utvecklas för att i nästa fas användas skarpt enligt en utredning som rättsavdelningen vid Polisens nationella operativa avdelning gjort med anledning av det planerade testet och som Computer Sweden tidigare tagit del av.
 8. Sista fasen i arbetet utförs denna sommar i den nordvästra delen av området och nu ligger fokus på den mellersta delen av jägarstenåldern.
 9. I och med Donald Trumps presidentskap, brexit och den nationalistiska vågen som sveper fram globalt, beskrivs denna fas som en populistisk reaktion på nyliberalismens uppluckrande av den socialdemokratiska regimen.
 10. Den öppningen var ursprungligen planerad till den så kallade tredje fasen, som inleds den 8 juni, men tidigareläggs.
 11. Cansino Biologics kan bli först med att inleda försök i fas 2, där ett vaccin mot sars–cov–2 testas på den verkliga målgruppen.
 12. Kina uppges vara missnöjt över det så kallade fas 1–avtalet med USA.
 13. Den nuvarande fasen gäller till söndagen den 10 maj.
 14. Under nästa år är planen att en vaccinkandidat börjar testas på människor, i en så kallad fas 1–studie.
 15. Den första fasen ska troligen pågå till den 11 maj.
 16. I USA pågår de två första fas 1–studierna för möjliga vaccciner.
 17. Själv har jag under de gångna veckorna fått mitt redan ganska arma psyke manglat genom många olika faser.
 18. Hon kallar de senaste beskeden en utvidgning av fas 1 i återöppnandet av det danska samhället, där mycket har varit stängt sedan i mitten av mars.
 19. Det kommer att ske i olika takt i olika delstater och Trump säger att några delstater är redo att implementera fas ett redan i morgon.
 20. Det är allvarligt, men skillnaderna kan också avspegla att vi befinner oss i olika faser av pandemin.
 21. WLTP består av fyra faser under totalt 30 minuter.
 22. – Hr behöver ansvara för att skapa säkerhetsmedvetenhet i organisationen, bygga ledare som klarar att vara superexekutiva under krisen, stötta dem under krisen och sedan hantera allt som kan komma upp under den återställande fasen.
 23. Enligt ett uttalande från FN och ICRC är avtalet "ett steg mot uppfyllandet av parternas åtaganden enligt Stockholmsavtalet om att i faser släppa alla konfliktrelaterade fångar".
 24. – Och vårt åtagande, i termer av styrkeminskning som är både baserad på villkor och i faser, är väldigt knuten till att de (talibanerna) levererar på de åtaganden de gjort, och kommer att vara det, säger han.
 25. Volvo räknar med att påbörja den första fasen av serieproduktion och försäljning av VNR Electric i slutet av året.
 26. Tre kvinnor i olika faser i livet gestaltar den skrivande.
 27. Nu väntar en ny fas och annan mental bild.
 28. I fas två initieras sju olika demonstrationsprojekt och mot slutet av perioden är tanken att de tekniklösningar som kan skalas upp med tillfredställande resultat ska lanseras brett.
 29. Anledningen är att det inte finns tillräckligt med data om hur viruset sprider sig utanför Kina och att det fortfarande är en tidig fas i virusets spridning och därför är svårt att beräkna hur virusets sprider sig framöver.
 30. Men naturligtvis helt i fas med en snabbsnurrande värld, där den sortens satir snabbt förlorar aktualitet i takt med ännu större dumheter.
 31. Enligt rapporten bör andra fasen i satsningen, som gäller järnväg från centrala England till städer som Manchester, pausas för att öppna upp för att kombinera höghastighetslinjer med traditionella järnvägar.
 32. Först och främst är det viktigt komma i fas med alla sina räkningar och att man är transparent anser Sharon Lavie, sparekonom på Ikano Bank.
 33. Tvärtom hade de destruktiva mönstren gått in i en ny och uppskruvad fas.
 34. Vi har även varit med och gett utvecklingsstöd för lösningar med lastbalansering mellan faser.
 35. Landets vice premiärminister Liu He åker till Washington 13–15 januari för att skriva på ett fas 1–avtal, meddelar Kinas handelsdepartement.
 36. Så vi har en lång resa framför oss även om vi nu är klara med den första fasen, säger Mattias Ardin.
 37. – Första fasen var att hitta exoplaneter och visa att de finns, nu går vi in i nästa fas för att undersöka dem närmare, säger Carina Persson som är astrofysiker vid Chalmers i Göteborg och delaktig i Cheops.
 38. ”När vi börjar genomföra denna nästa fas av operationer, så vill jag åter betona att värdet av vår vänskap och vårt samarbete.
 39. Av allt att döma befinner sig projektet ur fas med tidsplanen.
 40. Hennes liv har gått igenom många faser.
 41. Därefter kommer presidenten att resa till Peking för att påbörja förhandlingarna om fas 2 i handelssamtalen.
 42. Vid ett ”senare datum” kommer Trump att resa till Peking där förhandlingarna om fas 2 i handelssamtalen ska inledas, skriver han.
 43. – Jag tror fasen inte att jag har övat på en tre minuters text såhär mycket någonsin tidigare.
 44. De misslyckas av olika skäl i de olika faserna.
 45. Nu när pilotprojektet har visat hög effektivitet så kommer de båda företagen att övergå till en mer marknadsförande fas – detta för att vara redo när det börjar bli volymer i batteriåtervinningen.
 46. Forskningsbolaget WNT Research meddelade på tisdagskvällen att bolaget blir tvunget att lämna in en förnyad ansökning till den etiska kommittén i Ungern gällande bolagets fas 2–studie.
 47. Bioteknikbolaget Medivir avslutar studien på patienter med MSS tjocktarmscancer då analysresultatet från fas 2 indikerar att det inte är troligt att studiens målsättning kommer kunna uppnås.
 48. När den är på plats börjar en ny fas där Anna själv kan bli tillfreds med sin vardag.
 49. Inför ett prov kan användare skapa en egen pluggkalender och en studieplan så att hen ligger i fas med vad man behöver kunna varje termin.
 50. Även om det är naturligt att regeringsbärande partier tappar i opinionen i den här fasen av en mandatperiod har partiet haft problem länge.
 51. Vi går nu in i en fas av handelssamtal mellan Storbritannien och EU, säger Thierry Breton till franska radiostationen RTL.
 52. – Vi går snart in i den fas när vi börjar fylla vatten i alla bassängerna och kontrollerar att allt fungerar som det ska i anläggningen.
 53. Det är ett sofistikerat arbete att skapa falska spår som pekar mot en specifik grupp eftersom det kräver att man är konsekvent under alla faser av attacken, även om varje typ av förfalskning ofta är synbarligen enkel.
 54. En faktor kring alzheimers sjukdom som till och med Bill Gates har svårt att till fullo ta in, enligt Zetterberg, är hur sjukdomens ”tysta fas” fungerar.
 55. – Att hon också på kort tid har fått ett starkt stöd från de anställda ger förutsättningar för att myndigheten kan gå in i en något lugnare fas, trots den politiska turbulensen.
 56. Enligt nyhetsbyrån Bloomberg ska de båda parterna vara på väg att hitta en överenskommelse kring vilka handelstullar som ska slopas i ett så kallat fas 1–avtal.
 57. Sökarbetet går nu in i en ny fas, då polisen koncentrerar sig på mindre områden som visat sig vara intressanta under utredningsarbetet.
 58. Astra Zenecas myndighetsansökan baserar sig på de positiva resultaten från Caspian–studien i fas 3 som publicerades i den ansedda vetenskapliga tidskriften The Lancet.
 59. En statlig kinesisk tidning uppger att ett fas 1–avtal är "mycket nära".
 60. VGR ligger i fas och vi är redo för införande, uppgav regiondirektör Ann–Sofie Lodin i september.
 61. En experimentell fas inträdde runt millennieskiftet, och så kom det stora operagenombrottet med ”Written on skin”, som 2015 letade sig upp på Stockholmsoperan, till och med.
 62. Planerna har smitts länge men gick in i en intensivare fas när regeringen Reinfeldt 2014 tillsatte Sverigeförhandlingen, som regeringen Löfven sedan övertog.
 63. Läkemedelsbolaget Bioarctic meddelade sent på måndagskvällen att interimsresultat från en fas 1/2–studie för behandlingskonceptet SC0806, för behandling av patienter med komplett ryggmärgsskada, inte har gått som planerat.
 64. USA och Kina har haft ”konstruktiva diskussioner” i ett telefonsamtal i lördags för att adressera båda sidors huvudfrågor i det ”fas ett”–avtal som just nu förhandlas.
 65. "Vi tror att det här utgör den första fasen i elektrifieringen av det kommersiella flyget, och att det i förlängningen kommer att utgöra grunden för elektrifieringen av flygtaxis", säger Oxis Energys vd Huw Hampson Jones i ett uttalande.
 66. Riksrättsutredningen mot president Donald Trump har gått in i en ny fas när tv–sända utfrågningar av vittnen nu har börjat i representanthuset.
 67. Protesterna i Hongkong har gått in i en än mer våldsam fas, efter att en demonstrant sköts i magen av polis på måndagen.
 68. Landeborn får medhåll av TD Securities–strategen Mitul Kotecha som säger till CNBC att båda sidor vill få till en överenskommelse och att fas 1–avtalet lär skrivas på i december.
 69. – I första fasen är vi beroende av våra partners, och då framförallt de i Asien.
 70. I fas 3–studien med läkemedelskandidaten IBP–9414 vid förebyggande av nekrotiserande enterokolit har IBT fått klartecken för att inleda studien i Frankrike, Spanien, Storbritannien, Ungern samt USA.
 71. Gao Feng uppgav även att han inte hade någon ytterligare information om var eller när ett ”fas ett”–avtal kommer undertecknas.
 72. – Vi går igenom en självkritisk fas i kommunen och försöker få ordning på det här.
 73. – Det här är en perfekt nästa fas i vår utveckling.
 74. – NTS består av två faser.
 75. I en tidig fas är man inte riktigt säker på vad man ska bygga.
 76. Men det finns oss veterligen ingen skadlig kod som gör allt arbete på en gång, en typ av allt–i–ett–verktyg som tar angriparna genom alla steg och faser innan de nått sitt mål.
 77. I en skriftilg kommentar till nedskrivningen uppger presstalespersonen Mikaela Östman för Computer Sweden att nedskrivningen var nödvändig ”när Nordea nu inleder en ny fas i sin verksamhet”.
 78. Frankrikes president Emmanuel Macron understryker på Twitter att detta bara är en fas och att organisationen inte är borta bara för att ledaren är borta.
 79. – Förhandlingarna går in i en mer intensiv fas nu, men det återstår mycket arbete.
 80. – I nästa fas har man har också börjat titta på vilka som varit ansvariga för att dessa skandaler tystats ner.
 81. ”I denna fas behöver Starbreeze en annan typ av ledarskap och vi har därför beslutat att ge Mikael Nermark vårt fulla mandat att ansvara för denna nya fas”, säger Michael Hjorth, styrelseordförande i Starbreeze, i ett pressmeddelande.
 82. I somras meddelade bolagets partner Eisai och deras samarbetspartner Biogen positiva resultat från en stor fas IIb–studie med Alzheimerbehandlingen BAN2401.
 83. – Sista fasen var att ta hand om dem som förolyckats på ett värdigt sätt.
 84. Turkiets relation till EU är komplicerad och har gått igenom en lång rad faser.
 85. Då tänkte man ju på hur fasen man skulle dra in pengarna för jag tjänade ju inte så stora pengar att jag kunde klara mig.
 86. Vi kan nu gå in i nästa fas och fokusera på alla de förberedelser som behöver göras, säger regiondirektör Ann–Sofi Lodin, i ett pressmeddelande.
 87. Han var bipolär med maniska faser.
 88. Detta efter att fas 2b–studien presenteras på ett medicinskt möte i slutet av oktober.
 89. Det framgår av pressmeddelanden från Statoil då utbyggnadsplanen för den andra fasen lämnas in för fältet.
 90. Medan Tesla skickar ut bilar i rymden under pompa och ståt går elbilsrevolutionen in i nästa fas i Kina.
 91. FDA–godkännandet innebär att Bioinvent kan öppna amerikanska studiesites i den nya fas I/IIa–studien med BI–1206, efter att svenska Läkemedelsverket nyligen godkände att samma studie inleds i Sverige.
 92. Azelio har utvecklat ett lager som består av en aluminiumlegering som ändrar fas, från fast tillstånd till vätska, vid temperaturer strax under 600 grader Celsius.
 93. När Leif GW Persson intervjuades i "Nyhetsmorgon" apropå övergången till TV4 påpekade programledaren Steffo Törnquist att kriminologen just nu befinner sig i sin "kreativa fas" det här halvåret.
 94. Barnen börjar bli stora, och plötsligt är man på väg in i en ny fas.
 95. Projektet började för två år sedan och har nått en tredje fas, där faktiska transaktioner genomförs.
 96. Emissionslikviden beräknas vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna räcka till och med 2019 och kommer framför allt att användas för att slutföra fas 1–studien, men även till förberedelse och start av fas 2–studien.
 97. – Det kommer att bli 2–3 till men de kommer att öppna i olika faser, säger Björn Lanner, presskontakt för fastighetsägaren Öresundsporten.
 98. Mass–nedskärningarna är nästa fas i detta program.
 99. Den brittiska investmentbanken anser att volymtillväxten för cykliska bolag i tidig fas har kulminerat.
 100. Det är något vi får titta på när vi gör analysen efter att den akuta fasen är över, säger han.
Ordet fas uppdaterades 2020-06-22.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till fas är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är moment en synonym till fas. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.