fas

Synonymer till fas

arena, etapp, grad, moment, skede, stadium

Motsatsord till fas

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fas.

Vad betyder fas?

 1. läge i ett händelseförlopp, skede
 2. skede

Exempel på hur fas kan användas

 1. projektets sista fas har påbörjats

Exempel på hur fas används i svenska tidningar

 1. Det är ett sofistikerat arbete att skapa falska spår som pekar mot en specifik grupp eftersom det kräver att man är konsekvent under alla faser av attacken, även om varje typ av förfalskning ofta är synbarligen enkel.
 2. En faktor kring alzheimers sjukdom som till och med Bill Gates har svårt att till fullo ta in, enligt Zetterberg, är hur sjukdomens ”tysta fas” fungerar.
 3. – Att hon också på kort tid har fått ett starkt stöd från de anställda ger förutsättningar för att myndigheten kan gå in i en något lugnare fas, trots den politiska turbulensen.
 4. Enligt nyhetsbyrån Bloomberg ska de båda parterna vara på väg att hitta en överenskommelse kring vilka handelstullar som ska slopas i ett så kallat fas 1–avtal.
 5. Sökarbetet går nu in i en ny fas, då polisen koncentrerar sig på mindre områden som visat sig vara intressanta under utredningsarbetet.
 6. Astra Zenecas myndighetsansökan baserar sig på de positiva resultaten från Caspian–studien i fas 3 som publicerades i den ansedda vetenskapliga tidskriften The Lancet.
 7. En statlig kinesisk tidning uppger att ett fas 1–avtal är "mycket nära".
 8. VGR ligger i fas och vi är redo för införande, uppgav regiondirektör Ann–Sofie Lodin i september.
 9. En experimentell fas inträdde runt millennieskiftet, och så kom det stora operagenombrottet med ”Written on skin”, som 2015 letade sig upp på Stockholmsoperan, till och med.
 10. Planerna har smitts länge men gick in i en intensivare fas när regeringen Reinfeldt 2014 tillsatte Sverigeförhandlingen, som regeringen Löfven sedan övertog.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av fas

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är moment en synonym till fas. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.