fastän

Vi hittade 7 synonymer till fastän. Ordet fastän är en synonym till trots och trots att och kan beskrivas som ”fast, trots att; men”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fastän samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till fastän?

 1. dock
 2. eftersom
 3. ehuru
 4. fast
 5. oaktat
 6. trots
 7. trots att

Vad är motsatsen till fastän?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fastän.

Vad betyder fastän?

 1. fast, trots att; men

Hur böjs ordet fastän?

 1. fastän

Hur kan ordet ordet fastän användas?

 1. han glömde mötet fastän hon hade påmint honom

Hur används ordet ordet fastän i svenska tidningar?

 1. Hon påminner om att många länder inte alls var förberedda på pandemin, men att sjuksköterskorna ändå var tvungna att möta patienterna fastän varken säkerhetsregler eller skyddsutrustning fanns på plats.
 2. Jag undersöker varför vi tror på vissa sorters system av självbeskrivningar fastän de saknar evidens.
 3. Smittan får medborgare att sluta upp bakom sittande presidenter och regeringschefer fastän dessa tar till vitt skilda metoder för att lotsa sina länder genom krisen.
 4. Nu ropar hans extatiska följare på dödsstraff, och fastän han själv betraktar sitt öde som en variant av Ikarosmyten kan ingenting rubba hans professionella optimism.
 5. Sajten anser att filmen ”blir en sorts visuellt brottsplatsmysterium i sig själv” och att Sullivan gjorde en skräckfilm, fastän hon först inte anade det.
 6. I denna hypotetiska tillvaro har Morgan Johansson (för närvarande justitieminister) en tjänst som ledarskribent på Aftonbladet (obunden S, fastän med betydande inflytande från LO).
 7. – Han är faktiskt ganska duktig, fastän han bara hållit på i ett halvår.
 8. Dessutom vacklar von der Leyens kommission i försvaret för rättsstat och demokrati fastän vi vet att de frågorna är och kommer vara helt avgörande.
 9. Men fastän han hunnit fylla 30 år känns det som man fortfarande väntar på det stora genombrottet.
 10. Fällan har slagit igen och det har blivit omöjligt för Asli Erdogan att återvända hem, fastän hon själv känner att det är i Turkiet hon hör hemma och har sin livsgärning.
 11. De kan gå med brakförlust fastän alla inblandade blir galet rika på vägen – och riskerna bärs bland annat av fonder som förvaltar dina och mina pensionspengar.
 12. Var hittar man inspirationen och lusten till att träna när duggregnet är som en våt vägg och det känns som höstmörkret sänker sig fastän klockan bara är tolv på dagen?.
 13. – Ving har däremot ersatt oss för en dags förlorad semester plus ytterligare 500 kronor per person, fastän de redan hade betalat hotellet där vi var tvungna att övernatta i Lund.
 14. Man vill ju ha grönsaker hemma och ibland köper man en tredje påse sallad fastän det redan finns två hemma, konstaterar Jonas.
 15. – Jag bör understryka att fastän den ryska staten försöker destabilisera oss så försöker vi inte destabilisera Ryssland.
 16. Upplägget är att utländska bolag lurar skattemyndigheter att betala tillbaka innehållen skatt på utdelning (vinst) på aktier, fastän bolagen inte ägt aktierna då utdelningen ägt rum.
 17. Vid några tillfällen har Lynn Tallvod funderat på att lämna modevärlden – och det fastän hon inte ens börjat jobba i branschen.
 18. En liten flicka som det känns som att jag känner, fastän jag bara träffat henne en gång, har flugit iväg ”till ett tivoli på molnen, till den bästa leksakaffären på regnbågen”, som hennes mamma uttryckte det.
 19. – Torget var litet och det såg ut som om vi var många fastän vi inte var det.
 20. – Jag skäms faktiskt för att plocka ut min pension, fastän jag har tjänat ihop den, när jag ser hur illa en del människor har det.


Mer information om fastän och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är trots en synonym till fastän. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.