Synonymer till fastslagit

Se även fastslår

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fastslagit samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fastslagit

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till fastslagit.

Vad är motsatsen till fastslagit?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fastslagit.

Vad betyder fastslagit?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av fastslagit.

Hur böjs fastslagit?

 1. fastslagit

Hur kan ordet fastslagit användas?

Det saknas exempel på hur fastslagit kan användas.

Hur används ordet fastslagit i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fastslagit används i vanlig text.

 1. Kinas omvärdering av artens status kommer fem år efter det att Internationella naturvårdsunionen IUCN fastslagit samma sak.
 2. Men mikrobiologen John Hallsworth och hans kolleger har nu fastslagit, i rön som publicerats i Nature Astronomy, att halterna är så låga att inte ens den mest extrema mikrob skulle ha en chans.
 3. Hyresgäst­föreningen har också i en egen rapport fastslagit att hyrorna i nyare hus är på i stort sett marknadsnivå.
 4. Samtliga amerikanska domstolar och delstater som har granskat valresultatet har avfärdat påstående om röstfusk och fastslagit att Bidens valseger är korrekt.
 5. Det går inte att fastställa om en kvinna har varit sexuellt aktiv eller inte genom en gynekologisk kontroll, har WHO fastslagit.
 6. Under fredagen utvisades 23 ryska diplomater, efter att brittiska myndigheter fastslagit att det var Ryssland som förgiftade ex–spionen Sergej Skripal och hans dotter Julia.
 7. Trots att EU tidigare fastslagit att det är olagligt att neka en homosexuell asylsökande om det finns fara för hens liv i hemlandet, nekade Ungern mannen uppehållstillstånd.
 8. Verket har tidigare fastslagit att autopiloten var en av de bidragande faktorerna när en dödsolycka skedde i Florida 2016, rapporterat Automotive News.
 9. – Det har alltid varit en dröm att slå Stenmarks rekord, har Vonn tidigare fastslagit.
 10. Sedan dess har kommissionen bland annat fastslagit att Luxemburg och Nederländerna gett skattefördelar till Fiat och Starbucks och just nu pågår utredningar där Storbritannien och Luxemburg misstänks ha skatteregler som snedvrider konkurrensen.
 11. Inte minst sedan SIL, en internationell organisation för lingvister, fastslagit att älvdalska är något annat än svenska.
 12. Högsta domstolen har tidigare fastslagit att polisen måste tillåta demonstrationer mellan klockan 12 och 16.
 13. Men bolaget gav sig inte utan överklagade beslutet till Mark- och miljödomstolen i Östersund som nu har alltså har fastslagit att länsstyrelsen beslut gäller.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?