fatal

Vi hittade 2 synonymer till fatal. Ordet fatal är en synonym till ödesdiger och katastrofal och kan bland annat beskrivas som ”ödesdiger, förarglig, olycklig ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fatal samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till fatal?

 1. katastrofal
 2. ödesdiger

Vad är motsatsen till fatal?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fatal.

Vad betyder fatal?

 1. ödesdiger, förarglig, olycklig 
 2. som medför mycket negativa följder, synnerligast till en sådan grad som döden

Hur böjs ordet fatal?

 1. fatal
 2. fatala
 3. fatalare
 4. fatalast
 5. fatalaste
 6. fatale
 7. fatalt

Hur kan ordet ordet fatal användas?

 1. ett fatalt misstag

Hur används ordet ordet fatal i svenska tidningar?

 1. Det vore fatalt om EU förhöll sig passivt medan Ryssland och Kina fortsätter att erbjuda de ekonomiskt svagare länderna billiga krediter och därmed stärker beroendet av dessa auktoritära stater.
 2. – Det som är anmärkningsvärt med isolyckorna är att det är de spontana besöken som blir fatala, folk som är ute och promenerar på isen.
 3. Rouhani meddelar vidare att ansvariga för den fatala missilattacken kommer att ställas inför rätta.
 4. Då bestämde sig utvecklarna av Chrome för det fatala draget att pusha ut funktionen på alla stabila versioner av Chrome.
 5. Svårigheten att klart definiera jämlikhetstanken har medfört en rad fatala generaliseringar i sammanhanget.
 6. Det vore ett fatalt misstag.
 7. Den fatala ordkombinationen ”flyg” och ”krasch” triggade igång katastroflarmet – bjinjurarna visade sig funka – de gjorde vad de skulle.
 8. Inför hot om att få återbetala ett fett förskott, blir han fixerad vid Hupperts femme fatale och hoppas även att hon ska bli en musa som kan ge honom stoff till en pjäs.
 9. Men upplägget är att Fridas och Liljanas brukare, det strokedrabbade Frank Sinatrafanset Karl–Gösta (Lars–Göran Ragnarsson) råkar ut för något fatalt vid ett toalettbesök.
 10. Sen är det uppförsbacke och vi får aldrig fast dom helt enkelt och vi gör alldeles för mycket fatala försvarsmisstag för att ha en chans att vinna en sådan här match.
 11. På museets hemsida har man själva delat med sig tankar kring projektet, däribland en fråga om huruvida museet hittills har porträtterat den kvinnliga kroppen som antingen en ”passiv dekorativ form” eller ”femme fatale”.
 12. Den kan vara en resurs, men också en fatal svaghet.
 13. – Konstitutionsutskottet gjorde ett fatalt misstag när de utnämnde Susanne Ackum, en person som kom praktiskt taget direkt från en politisk post.
 14. Sjukvårdens fatala misstag berättade hon först om i hemmatidningen BT.
 15. Jag tror att Socialdemokraterna och Miljöpartiet, efter tryck från de egna medlemmarna, med hot om avhopp, ber om ursäkt för sina fatala misstag under hösten som försämrat livet för alla de människor som är flyktingar.
 16. Det är en otäck bild, en fatal bild faktiskt, för det är inte en överfrekvens av män bara inom drunkning utan även inom självmord, säger Lars Jalmert.
 17. Och denne Shelby lider av en fatal förlust av kortidsminnet.
 18. Och vad vi har här är, nota bene, den unga Nicole Kidman före den fatala överdos av botox som förvandlade hennes ansikte till uttryckslöst porslin.
 19. Hon besöker shower med barnen, däribland den fatala Jas–uppvisningen i augusti 1993.


Mer information om fatal och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ödesdiger en synonym till fatal. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.