Synonymer till federation

Vi känner till 6 synonymer till federation. Ordet federation är en synonym till förbund och ihop och kan bland annat beskrivas som ”förbund av stater; sammanslutning av föreningar”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av federation samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till federation

 1. allians
 2. förbund
 3. ihop
 4. koalition
 5. konfederation
 6. pakt

Vilka ord betyder nästan samma sak som federation?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till federation. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. tillsammans

Vad är motsatsen till federation?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till federation.

Vad betyder federation?

 1. förbund av stater; sammanslutning av föreningar
 2. förbundsstat; stat som indelas i delstater och där statsmakten fördelas mellan förbundsnivå och dessa delstater

Hur böjs federation?

 1. federation
 2. federationen
 3. federationens
 4. federationer
 5. federationerna
 6. federationernas
 7. federationers
 8. federations

Hur kan ordet federation användas?

Följande exempelmeningar visar hur federation kan användas.

 1. EU är en sorts federation

Hur används ordet federation i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet federation används i vanlig text.

 1. – Vi har visserligen en federation men det här är ”one man show”.
 2. – Är det så att majoritet av förbunden går med så kommer natuligtvis LO gå med i och med att vi är en federation.
 3. Den federala författning som trädde i kraft 1995 omvandlade Etiopien från en centralstyrd stat till "en mångkulturell federation byggd på etnisk–nationell representation".
 4. Dessutom är det en federation av delstater, där den federala nivån – med migrationsverk och polis – delvis är ganska svag.
 5. Den revolutionära organisationen The Socialist League bildades 1885 som en utbrytar­­grupp ur  Social­­demokratiska federationen (SDF).
 6. Kronprinsessan fördes till bordet av Ryska federationens ambassadör Victor Ivanovitj Tatarintsev och prins Daniel förde Rwandas ambassadör Christine Nkulikiyinka till bordet.
 7. – Det är ju också befängt, för det gick ju inte att stoppa ett land från att gå ut ur en federation, det var ju dumt, det var idealiserat alltihopa, säger han.
 8. Förenade Arabemiraten etablerades så sent som 1971 och är en federation bestående av sju emirat, varav Dubai är ett.
 9. Indien är en federation av 29 delstater och sju territorier.
 10. Ansatsen liknar ett annat tal han höll inför federationens församling i februari.
 11. Någon feststämning liknande den som präglade folkomröstningen för för fyra år sedan, då en stor majoritet sade ja till att Krim skulle uppgå i Ryska federationen, kunde dock inte märkas.
 12. Flera jag talade med sade presidentvalet inte går att jämföra med den laddade feststämning som rådde för fyra år sedan i samband med folkomröstningen, då en stor majoritet sade ja till att Krim skulle uppgå i Ryska federationen.
 13. Vi befinner oss i Sergej och Tatiana Kalugins trivsamma lägenhet i Simferopol, huvudort i den tidigare ukrainska autonoma republiken Krim – sedan den 18 mars 2014 en beståndsdel av Ryska federationen.
 14. Hans andra pensionärsinsats var att gemensamt med andra läkemedelsinriktade föreningar i Europa, bilda European federation of pharmaceutical sciences.
 15. Under sitt landsmöte förra året beslutade partiet dessutom att verka för att EU ska bli en federation.
 16. Ed Sheeran var förra årets bäst säljande artist, enligt International federation of the phonographic industry (Ifpi), skriver Variety.
 17. Den Internationella federationen för mänskliga rättigheter (FIDH), med säte i Paris, publicerade i december förra året en rapport om gruvbolagens hot mot miljö och mänskliga rättigheter i Ecuadors södra delar av bergskedjan Anderna.
 18. Av medlemmarna i branschorganisationen Creative industry federation röstade 96 procent för att stanna.
 19. Ryska medier rapporterade nyligen om att federationens federala säkerhetstjänst, FSB,  hade gripit medlemmar av vad som sades vara en grupp knuten till terrorsekten Islamiska staten.
 20. – Jag kommer att erbjuda min kandidatur till posten som den ryska federationens president, säger Putin under ett besök i en bilfabrik i Nizjnij Novgorod.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förbund en synonym till federation. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på federation