Synonymer till Feldt

Feldt kan beskrivas som ”ett efternamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Feldt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Feldt

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Feldt.

Vad är motsatsen till Feldt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Feldt.

Vad betyder Feldt?

 1. ett efternamn

Hur böjs Feldt?

 1. Feldt
 2. feldts

Hur kan ordet Feldt användas?

Det saknas exempel på hur Feldt kan användas.

Hur används ordet Feldt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Feldt används i vanlig text.

 1. – De socialdemokratiska politrukerna som drev igenom det här, kretsen kring Kjell–Olov Feldt och hans rådgivare, de framställde det som ett ganska betydelselöst beslut, och något som ändå måste göras.
 2. I detta har Göran Persson (S) tilldelats huvudrollen, men i verkligheten var det finansminister Kjell–Olof Feldt (S) som av statsfinansiella skäl ville vältra över kostnaderna på kommunerna.
 3. Björn Eriksson spelade mittback tillsammans med Reine Feldt och beskrivs av "Bebben" som en spelare som hade snabbheten som sitt främsta vapen.
 4. Björn Eriksson bildade mittförsvar med lagkaptenen Reine Feldt, som kom till Blåvitt 1965 och avled redan 1986.
 5. Jesper Feldt porträtterar en skådespelare som är väl bevandrad i genren och får kommentera händelseutvecklingen – och förklara att dylika pjäser brukar få dåliga recensioner.
 6. – Leif Feldt var min lärare i engelska i skolan.
 7. Ett par år senare lyckades Socialdemokraternas finansminister Kjell–Olof Feldt och statssekreterare Erik Åsbrink genomdriva samma politik tillsammans med just Bengt Westerbergs Folkparti.
 8. Kjell–Olof Feldt och Birgitta von Otter.
 9. Under den drygt tolv kilometer långa tunnelbaneresan från Aspudden till Karlaplan, återkallar jag dagen då Kjell–Olof Feldt kom till vår förort Södra Ryd.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?