Synonymer till Felix

Felix kan beskrivas som ”ett mansnamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Felix samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Felix

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Felix.

Vad är motsatsen till Felix?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Felix.

Vad betyder Felix?

 1. ett mansnamn

Hur böjs Felix?

 1. Felix

Hur kan ordet Felix användas?

Det saknas exempel på hur Felix kan användas.

Hur används ordet Felix i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Felix används i vanlig text.

 1. Utredare har sagt att Joseph Felix Badio, tidigare tjänsteman på justitiedepartementet, kan ha beordrat mordet.
 2. Domstolen beslutade också att de sedan tidigare fängslade oppositionspolitikerna Felix Maradiaga, Arturo Cruz och Juan Sebastián Chamorro fortsatt ska hållas frihetsberövade.
 3. Badmintonspelaren Felix Burestedt, kanotisten Petter Menning, tennisspelaren Rebecca Peterson samt den seglande 470–besättningen Olivia Bergström och Lovisa Karlsson kan alla ställa in sig på OS i Tokyo i sommar.
 4. På rekommendation av bolagets partnergrupp tilldelas vd–rollen Katri Junna och Felix Sprick, som är partners på Netlight i Finland respektive Tyskland.
 5. Enligt jägarna är det färre älgar och tjädern har jag inte sett på hela 2020, den har tryckts undan, säger Felix Wahlström, naturvårdsvakt i Huddinge.
 6. Via promenaderna med hunden Felix har hon fått nya vänner, bland annat ett ungt par som hjälpt henne att handla, men hennes bristande kunskaper inom det digitala gjorde vardagslivet under pandemin både svårare och mer ensamt.
 7. Tomas von Brömssen spelade mot Sven Wollter redan under mitten av 80–talet i Bo Widerbergs film Mannen Från Mallorca och senast förra året i Felix Herngrens film Dag för dag.
 8. Det karismatiska temperamentet syntes i sommarens virala videoklipp, där hon ”klonade” sig själv för att på egen hand framföra samtliga stämmor i Felix Mendelssohns stråkoktett.
 9. Walts och tecknaren Ub Iwerks figur Oswald the Lucky Rabbit (en snällare version av den råa men populära Felix the Cat) blev så framgångsrik att en distributör lurade av bröderna Disney rättigheterna och merparten av deras animatörer.
 10. Felix Björklund har provkört 7 kompakta elbilar – ta del av hans recensioner nedan.
 11. Elva minuter senare förstärkte Felix Callander ledningen när han gjorde 2–0.
 12. Felix Erixson gör varje vecka andelsspel åt Solvalla Travbana på ATG Tillsammans – något som genom åren resulterat i flera storvinster.
 13. Storfavoriten Felix Sandman skulle vara självskriven till finalen.
 14. Både The Mamas och Robin Bengtsson slog förhandsfavoriten Felix Sandman och tog sig direkt till final i melodifestivalens första deltävling.
 15. Inför årets tävling handlade marknadsföringen av Felix bidrag om destruktiva ideal och en jämställd framtid.
 16. Trots det smärre nederlaget är Felix Sandman optimistisk och ser snarare fördelarna med att inte ha fått en direktbiljett till Friends arena.
 17. Felix Sandman – Boys with emotions.
 18. Storfavoriten Felix Sandman vann publikundersökningen med 33,5 procent av rösterna.
 19. Felix Sandman är favorittippad inför Melodifestivalen på lördag.
 20. I komediserien ”Ulveson och Herngren” (2004, finns på SVT Öppet arkiv) spelade han mot Felix Herngren i en mockumentär inspirerad av ”The Office”.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Läs mer om namnet Felix

Läs mer om namnet Felix på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Felix, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.