Synonymer till filosofisk

Vi känner till 3 synonymer till filosofisk. Ordet filosofisk är en synonym till djupsinnig och eftertänksam och kan bland annat beskrivas som ”som har att göra med filosofi”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av filosofisk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till filosofisk

 1. djupsinnig
 2. eftertänksam
 3. försiktig

Vilka ord betyder nästan samma sak som filosofisk?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till filosofisk. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. aktsam

Vad är motsatsen till filosofisk?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till filosofisk.

Vad betyder filosofisk?

 1. som har att göra med filosofi
 2. djupsinnig
 3. som rör filosofi

Hur böjs filosofisk?

 1. filosofisk
 2. filosofiska
 3. filosofiske
 4. filosofiskt

Hur kan ordet filosofisk användas?

Följande exempelmeningar visar hur filosofisk kan användas.

 1. hon är filosofiskt lagd
 2. om hönan eller ägget kom först – det är en filosofisk fråga

Hur används ordet filosofisk i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet filosofisk används i vanlig text.

 1. Sedan ur filosofiskt perspektiv kan jag tycka att det skulle vara kul om våra kunder kan gå in och bli ägare.
 2. Vad är möjligheterna, var finns gränserna? De filosofiska frågorna, de existentiella frågorna är kanske den största drivkraften för mig.
 3. I den lilla boken Att vara människa (Blue Publishing) ger den filosofiska praktikern och författaren Sofia Wrangsjö en introduktion till Viktor E.
 4. Som den forskare hon i grunden är skriver Fanny Ambjörnsson om sin systers liv också i ett större filosofiskt och existentiellt perspektiv.
 5. Hans författarskap omtalas ofta som samtidskritiskt och samtidssatiriskt, där det vardagligt triviala i den lilla människans liv samsas med stora etiska, filosofiska frågor och ett ohämmat fabulerande.
 6. Sen finns det den filosofiska och stilistiska betydelsen.
 7. Med andra ord låg det i varje humanists intresse, oavsett inställning till dödsstraffet på ett filosofiskt plan, att hitta en mindre smärtsam och utdragen metod.
 8. – Coronakrisen har fått oss att bli mer filosofiska.
 9. När han en dag tvingas ut i denna värld tolkas hans hans enkla och ärliga uttalanden som filosofiska och djupsinniga metaforer.
 10. På den europeiska kontinenten utvecklades caféerna på 1800– och 1900–talen till prominenta arenor för intellektuella, med kulturmiljöerna i Wien och Paris som framträdande exempel på kaffedrickandets betydelse för litterära och filosofiska samtal.
 11. Vilka de filosofiska och politiska följderna av detta blir vet vi inte än.
 12. Det är i den absoluta döden som sanningen om existensen i dess helhet finns, men Amerika har sällan känt den filosofiska lockelsen i att se existensen som en helhet utan har föredragit att hantera döden som en serie disparata problem.
 13. Hon träffar Johnny, en filosofisk man som vägrar ge upp i sökandet efter sin livs kärlek.
 14. För att besvara frågan måste man gå tillbaka till de filosofiska rötterna för socialdemokratins solidaritetstanke, skriver Ludwig Schmitz.
 15. Den filosofiska fonden finns hos såväl Albert Camus och ”Myten om Sisyfos” som den norske filosofen Peter Wessel Zapffe och antinatalism – uppfattningen att världen vore bättre om människan inte existerade.
 16. – Det är en väldigt filosofisk fråga.
 17. Han förnyade bevakningen av idrott – framför allt golf – i tv med sin formuleringskonst och filosofiska berättarteknik.
 18. – Det är inte den fråga jag hör att väljarna ställer, men det är en oerhört viktig liberal och filosofisk fråga att ställa och analysera.
 19. Först var det alldeles tyst om den i DDR (alltså Östtyskland) men så en dag stod det en stor, i huvudsak positiv recension i landets ledande filosofiska tidskrift.
 20. Det här är ingen filosofisk spetsfundighet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är djupsinnig en synonym till filosofisk. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?