Synonymer till filter

Filter kan bland annat beskrivas som ”poröst material som något silas genom”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av filter samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till filter

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till filter.

Vad är motsatsen till filter?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till filter.

Vad betyder filter?

 1. poröst material som något silas genom
 2. material eller anordning som ändrar ett ämnes eller en signals egenskaper eller innehåll genom att skilja dess komponenter åt

Hur kan ordet filter användas?

Följande exempelmeningar visar hur filter kan användas.

 1. han rengjorde filtret i torktumlaren

Hur används ordet filter i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet filter används i vanlig text.

 1. I en sådan arkitektur har de nyckeltal och prestationsmått som visas av programmet valts ut utifrån godkända affärsregler, och kopplats samman med de lämpligaste filtren eller analysdimensionerna, och lagrats i databasen.
 2. Jag är inget fan av filter, utan tycker det är bättre med utbildning.
 3. Användarna ska vara över 13 år och avsaknaden av ett filter för att kontrollera ålder kritiseras också.
 4. Det får mig att undra om de ens vet vad de betalar oss byråer och agenturer för? Vi är ju filtret och kvalitetssäkringen, som med juridisk kunnighet och fingertoppskänsla kan minimera risken för att saker som dessa händer.
 5. Perkolatorer, en vanlig typ av kaffekokare på den här tiden, hade inbyggda filter – men det var i gengäld mycket svårt att undvika att kaffet överkokades och ändå fick den där bittra smaken.
 6. Deepfake pornografi är enligt många experter ett växande problem – men även överdrivet sexualiserande filter som i många fall används av minderåriga, eftersom Tiktok tillåter användare från 13 år.
 7. Luften renas sedan i två steg med olika filter, och pressas ut i ett slags visir som fästs på hörlurarna.
 8. Mohamed el–Shorbagy visar hur vatten pumpas upp ur marken och leds genom flera filter med hjälp av solkraft.
 9. – Vi har filter för att få fram just den våglängden i instrumentet.
 10. Efter att vi suttit och pratat hela förmiddagen, samtidigt som Nick Tosches kedjerökte (varannan cigg handrullad, varannan med filter, för hälsans skull), bjöd på öl och spelade favoritskivor, frågade han om jag vill hänga med på lunch.
 11. Varje vecka rengörs bassängens filter och grumlighetshalten kontrolleras.
 12. Sam Levinsons svar på det har varit att ”Euphoria” helt enkelt visar verkligheten – utan filter och utan att idealisera – och att han hoppas att serien kan öppna för en dialog kring svåra ämnen även bland vuxna.
 13. Studien understryker också vikten av att ha effektiv e–postsäkerhet och filter mot nätfiske, just eftersom konstant exponering kan leda till riskfyllda handlingar även bland de som är motståndskraftiga.
 14. Det beror mycket på att “fotografiska stilar” inte fungerar som ett filter, som alltså påverkar exempelvis färger och skuggor i hela fotot.
 15. Det 25 meter höga tornet innehåller 40 jättelika fläktar, som pumpar 1 000 kubikmeter luft i sekunden genom särskilda filter som halverar mängden skadliga partiklar inom ett en kvadratkilometer stort område.
 16. – Det är enklare för kunden att hitta rätt med hjälp av smarta filter.
 17. I reningsanläggningen behandlas föroreningsångan i ett system av kondenseringstankar, skrubbers och filter med aktivt kol.
 18. Enkelt förklarat så är en brandvägg ett filter.
 19. Det senare innebär att den skickar meddelande till telefonen när det är dags att byta filter.
 20. Biltillverkare har profilerat sig med att deras filter skyddar personerna i kupén från allergener som pollen – och de skadliga små partiklar som kommer från bilarnas förbränningsmotorer samt däckslitage.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på filter

Bild till ordet filter

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet filter.

Bild med texten filter