Synonymer till finansiell

Vi känner till 2 synonymer till finansiell. Ordet finansiell är en synonym till ekonomisk och pekuniär och kan beskrivas som ”som rör finanser”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av finansiell samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till finansiell

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet finansiell och kan ofta användas istället.

 1. ekonomisk
 2. pekuniär

Vad är motsatsen till finansiell?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till finansiell.

Vad betyder finansiell?

 1. som rör finanser

Hur kan ordet finansiell användas?

Det saknas exempel på hur finansiell kan användas.

Hur används ordet finansiell i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet finansiell används i vanlig text.

 1. ”Min bedömning i nuläget är att värdepappersköp framför allt är verkningsfulla för att motverka finansiella kriser”, säger han.
 2. "Min bedömning i nuläget är att värdepappersköp framför allt är verkningsfulla för att motverka finansiella kriser", säger han.
 3. Även på det finansiella området är dollarn fortfarande ledande, men den förlorar kontinuerligt mark.
 4. Just de finansiella processerna är bland de svåraste att implementera och har krävt en stor kulturell förändring.
 5. Det har i inflations– och räntechocken spår också skapats en våg av finansiella problem i regionala banker i USA, där flera banker har räddats undan kollaps med hjälp av myndigheter och storbanker.
 6. GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.
 7. Det krisdrabbade flygbolaget SAS – som befinner sig i konkursskydd i en amerikansk domstol och genomgår en omfattande finansiell rekonstruktion – kontrolleras i dagsläget av danska och svenska staten, med 21,8 procent var av aktierna.
 8. – Idag krävs en noggrannare finansiell analys än för några år sedan, och det går inte att bygga ett bolag på enbart kapital, ett företag utan kunder kommer inte tjäna pengar.
 9. GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piaguer blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.
 10. Förlusten i första kvartalet på nästan fyra miljarder kronor förklaras till stor del av nedskrivningar av värdet på fastigheter och finansiella instrument för sammanlagt drygt 3,4 miljarder.
 11. Resultatet tyngs av nedskrivningar av värdet på fastigheter på 2 332 miljoner kronor och nedskrivningar av värdet på finansiella instrument med 1 199 miljoner kronor.
 12. Han konstaterar att det finns stora finansiella utmaningar.
 13. – Ni ska känna er trygga i att vi har en trygg finansiell ställning, era pensioner är inte hotade.
 14. Konsumenter måste skyddas från finansiell rådgivning som inte ser till deras bästa.
 15. GP Ekonomis Ida Johansson blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.
 16. Wardt Communication (tidigare Sandberg Trygg), började bredda verksamheten med IR– och finansiell kommunikation för två år sedan.
 17. Något som Humla med sina finansiella tjänster fokuserar på.
 18. Det finns argument för men viktiga frågor behöver besvaras inte minst när det gäller den finansiella stabiliteten, säger hon vid dagens presskonferens.
 19. Både finansiellt och humanitärt, men också militärt.
 20. Fler finansiella institutioner i Ryssland ska också upp på listan, samt ryska företrädare som ansvarar för landets verksamhet i Ukraina.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ekonomisk en synonym till finansiell. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet finansiell

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet finansiell.

Bild med texten finansiell