Synonymer till finnas

Vi känner till 8 synonymer till finnas. Ordet finnas är en synonym till förekomma och föreligga och kan beskrivas som ”(deponens) förekomma eller existera i sinnevärlden”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av finnas samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till finnas

 1. existens
 2. existera
 3. förekomma
 4. förekomst
 5. föreligga
 6. råda
 7. tillvaro
 8. vara

Vilka ord betyder nästan samma sak som finnas?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till finnas. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. bestånd

Vad är motsatsen till finnas?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till finnas.

Vad betyder finnas?

 1. (deponens) förekomma eller existera i sinnevärlden

Hur böjs finnas?

 1. fanns
 2. finnas
 3. finns
 4. funnits

Hur kan ordet finnas användas?

Det saknas exempel på hur finnas kan användas.

Hur används ordet finnas i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet finnas används i vanlig text.

 1. För många var det en stor lättnad när vaccin släpptes på för barn – det kändes lite närmare ett slut, i den mån det fanns ett slut.
 2. Allt fler barn smittas av covid–19, men i Sverige finns ännu inga planer på att vaccinera 5–11–åringar.
 3. ”Kanske finns det förklaringar i situationen till att det gick som det gick, snarare än att jag är oduglig som människa”, säger Alexander Rozental.
 4. I bakgrunden finns en oro för hela den hägrande amerikanska marknaden.
 5. Och enligt Martin Kragh, seniorforskare vid Utrikespolitiska institutet, finns det flera faktorer som talar emot en invasion.
 6. – Visst, det finns diskussioner om att bojkotta tävlingen, på grund av arbetares rättigheter och mänskliga rättigheter i Qatar.
 7. Nyligen nåddes målet att finnas i hela Sverige.
 8. Totalt ger det uppskattningsvis cirka 4 200 oupptäckta cancerfall sedan början av 2020, varav knappt 2 000 finns i Stockholm.
 9. Han ställer sig bakom målet att nettoutsläppen ska minskas med 55 procent till 2030 jämfört med 1990–års nivåer – som finns med i det så kallade ”Fit–for–55”–målet som EU har lanserat.
 10. – Det är det enda forum som finns för tillfället där Ryssland ändå är med och diskuterar, säger Johan Engvall, forskningsledare på Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI).
 11. Den här gången handlar det om Kulturhuset som plats, och om de idéer om Afrika som funnits här och i det moderna Sverige.
 12. Lagen förändrades på dåvarande finansmarknadsministern Per Bolunds initiativ och säger att kreditalternativ eller avbetalningsköp, inte får vara det första eller det förifyllda alternativet om direktbetalning finns.
 13. Det finns flera förklaringar till prisgaloppen på begagnat, enligt Martin Fransson.
 14. Det finns vägsträckor som har högre prioritet efter som det finns bilar som sitter fast där.
 15. Vi har upplevt en jihadistiskt terrorvåg i Europa, brottsbekämpning toppar svenskarnas politiska prioriteringar, och det finns inte längre någon sammanhållen borgerlighet.
 16. Nio av tio fall finns i Seoul med omgivning, där 90 procent av intensivvårdsplatserna som har avsatts för covidfall är belagda.
 17. Tecken finns som tyder på att omikron skulle kunna ge en lindrigare sjukdom än tidigare virusvarianter.
 18. Den effektreserv som tidigare funnits i södra Sverige om Karlshamnsverket inte räcker till – det naturgaseldade Öresundsverket i Malmö – håller just nu på att monteras ner för att skeppas till Vietnam.
 19. – Det är kort om tid men det finns ett skickligt departement under henne som kommer vara behjälpligt.
 20. – Vi tror inte att det finns fler offer i nuläget, säger en talesperson för lokala polismyndigheten, enligt CNN.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förekomma en synonym till finnas. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på finnas

Ord som slutar på finnas