Synonymer till firande

Vi känner till 2 synonymer till firande. Ordet firande är en synonym till festival och rekreation och kan bland annat beskrivas som ”presensparticip av fira; som firar (t.ex. en högtid)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av firande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till firande

 1. festival
 2. rekreation

Vad är motsatsen till firande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till firande.

Vad betyder firande?

 1. presensparticip av fira; som firar (t.ex. en högtid)
 2. det att fira något

Hur böjs firande?

 1. firande
 2. firanden
 3. firandena
 4. firandenas
 5. firandens
 6. firandes
 7. firandet
 8. firandets

Hur kan ordet firande användas?

Det saknas exempel på hur firande kan användas.

Hur används ordet firande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet firande används i vanlig text.

 1. – Ha kul men stoppa gärna undan föremål som kan uppfattas som skrämmande i en väska istället för att hålla det synligt i handen och sätt på dig masken först när du kommit fram till ditt firande.
 2. Utspelet kom under firandet av kommunistpartiets 76–årsdag, vid vilket Kim Jong Un närvarade för att utvärdera militärens nya missil– och vapensystem.
 3. Från Kabul kommer uppgifter om att minst 17 personer har skadats av skottlossning i samband med firande av de påstådda framgångarna i Panjshir, enligt flera afghanska nyhetskällor.
 4. – I Europa är arenorna fyllda med firande.
 5. Vid firandet på Skansen deltar kungaparet och kronprinsessparet, statsministern och riksdagens talman.
 6. Plötsligt blev hela torget svart av människor och först trodde vi det var något slags firande, men sedan kom några rusande åt vårt håll och då blev vi rädda och gick snabbt hemåt, säger hon.
 7. Socialdemokraterna sände firandet av första maj digitalt från LO–borgen i Stockholm.
 8. Redan i helgen i började firandet med flera artiklar i svenska tidningar och lång poddintervju i Värvet om en modern monarki och en kung i tiden.
 9. Då satt hon på hemmakontoret och började inse att firandet 2021 skulle kunna bli kraftigt förändrat.
 10. I USA hoppas myndigheterna undvika en ökning av antalet coronafall lik den som landet upplevde efter firandet av thanksgiving i slutet av november.
 11. Men firandet såg under en tid ut att bli allt annat än glatt.
 12. Till skillnad från vid många tidigare propagandatillställningar tilläts inga internationella medier denna gång att närvara vid firandet i Pyongyang.
 13. Något firande i år blev det inte, och tillväxtmotorn har fått haveri halvvägs ute på bron.
 14. Vilket gör att resande och allmänt firande och sånt kommer nog även fortsättningsvis behöva göras med rätt stor försiktighet.
 15. En grundlagsändring var tänkt att tillåta honom att stanna vid makten fram till 2036 och firandet av "segerdagen" skulle tas till nya nivåer vid 75–årsjubileet för Nazitysklands kapitulation.
 16. – Det här kan inte vara en dag av firande.
 17. "Mot bakgrund av att det planerade firandet i Köpenhamn är inställt har Kungen, som är Drottning Margrethes kusin, tillsammans med Drottningen och övriga Kungafamiljen skickat privata gratulationer", skriver hovet i ett mejl till TT.
 18. Att även veteranerna vill avblåsa firandet kan vara ett beställningsarbete för att regimen ska ha en god ursäkt att ställa in firandet.
 19. Att genomföra ett traditionellt firande på studentdagen kommer att bli svårt under rådande omständigheter, enligt Skolverket.
 20. I samråd med rektorer bedömde gymnasie– och arbetsmarknadsdirektör Patrik Forshage att Folkhälsomyndighetens rekommendationer var tydliga och beslutade att ställa in det traditionella firandet.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är festival en synonym till firande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på firande